Atac terorist asupra unor TURISTI in Tunisia. 11 oameni au murit

externe

11 oameni au fost ucisi miercuri intr-un atac terorist care a avut loc la un muzeu din capitala Tunisiei. Sapte dintre cei ucisi erau turisti, cetateni straini.

Doi militanti si un politist au decedat in schimbul de focuri care a urmat atacului, scrie Agerpres.

In momentul atacului in muzeu se aflau circa 100 de turisti, majoritatea dintre acestia fiind evacuati imediat dupa incident. Activitatea comisiilor de specialitate ale parlamentului tunisian (situat in apropierea muzeului) a fost suspendata, iar deputatii tunisieni au primit ordinul de a se aduna in sala de plen, conform deputatei Monia Brahim, membra a partidului islamist Ennahda.

Potrivit Radio France International, care citeaza o sursa oficiala tunisiana, autorii atacului ar fi incercat in prima faza sa intre in cladirea parlamentului, insa nu au reusit, dupa care au intrat in Muzeul Bardo.

Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei a anuntat ca pana la acest moment nu exista informatii conform carora s-ar afla cetateni romani printre victime. De asemenea, MAE a informat ca, in momentul atacului, ambasadorul Romaniei la Tunis se afla in cladirea Parlamentului, aflata in apropierea muzeului, dar a fost evacuat in siguranta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: