Atac terorist impotriva Romaniei. Mesajul presedintelui Klaus Iohannis

news

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj de condoleante dupa atacul terorist asupra ambasadei Romaniei de la Kabul.

„Condamn cu fermitate atacul terorist las care, din pacate, a pus capat vietii unui cetatean roman si a ranit grav un alt cetatean roman din cadrul Ambasadei Romaniei la Kabul.

Transmit condoleante familiei indoliate si urez insanatosire grabnica cetateanului roman ranit in acelasi atentat.

Reiterez angajamentul nostru profund pentru combaterea terorismului la nivel international”, se arata in mesajul presedintelui.

Ministrul de Externe roman, Ramona Manescu, a spus la Digi24 ca romanul care a murit facea parte din structura de securitate care apara misiunea diplomatica a Romaniei in Afganistan si acesta si-a sacrificat viata pentru a-i salva pe ceilalti. Era un om tanar, nascut in 1976 (43 de ani – n.r.), a spus Ramona Manescu.

La fel, romanul ranit facea parte din structura de securitate. La momentul atacului, in cladirea in care se afla misiunea diplomatica a Romaniei se aflau 12 diplomati, inclusiv seful misiunii diplomatice.

Atacul asupra misiunii diplomatice a inceput in jurul orei 22:00 in noaptea de luni spre marti si a durat cateva ore, a mai spus ministrul roman, care a confirmat ca in acest moment, cladirea este distrusa in proportie de 80%.

„Este un moment tragic pentru Romania. Este incredibil cum in continuare, cu toate eforturile pe care Romania si toate tarile partenere NATO le fac in Afganistan, in continuare avem aceste atacuri teroriste. A fost tintita Ambasada, misiunea Romaniei de acolo”, a mai spus Ramona Manescu.

Mai mult despre:

Comentarii: