externe

Atac terorist in centrul Vienei. 2 morti si mai multi raniti – Video

Mai multe focuri de arma au fost trase luni seara in centrul Vienei, potrivit politiei, care a raportat „raniti”, transmit agentiile internationale de presa. Mass-media locale au scris despre un atac langa o sinagoga importanta din capitala Austriei.

UPDATE Politia vieneza a confirmat ca a ucis un suspect ca raspuns la atacul terorist produs luni seara in capitala Austriei, informeaza dpa, citata de Agerpres.

Au mai fost confirmate moartea unei persoane si ranirea grava a altor cateva, printre care un ofiter de politie, conform unei postari pe Twitter a politiei din Viena.

Un purtator de cuvant al politiei a declarat pentru agentia de presa austriaca APA ca victima este un civil.

Politia a mai informat pe Twitter ca mai multi suspecti inarmati cu pusti au inceput sa traga pe Seitenstettengasse in jurul orei locale 20.00 (19:00 GMT). Focuri de arma au fost trase in sase locuri diferite.

„In acest moment pot confirma ca suntem de parere ca acesta este un aparent atac terorist”, a declarat pentru ORF ministrul de interne Karl Nehammer.”Credem ca exista mai multi faptasi. Din pacate, exista si cativa raniti, probabil si decedati”.

Echipaje ale serviciilor de urgenta din Viena au raportat mai multi morti si raniti.”Din punct de vedere numeric nu putem oferi o cifra exacta, suntem inca in procesul de a obtine o imagine de ansamblu”, a declarat un purtator de cuvant al serviciilor de urgenta, potrivit APA.

Unul dintre atacatori „ar fi murit, altul ar fi fugit” si o persoana a fost arestata, a precizat Ministerul de Interne, citat de agentia de presa austriaca APA. Potrivit aceleiasi surse, un politist a fost ranit grav si este posibil sa existe si decese in acest atac comis de mai multe persoane, relateaza Reuters.

Un martor ocular, intervievat la un canal de televiziune, a spus ca a vazut „o persoana care fugea cu o arma automata, care tragea cu salbaticie”. Politia a ajuns la fata locului si a ripostat, un alt martor la incident spunand ca s-au auzit ”cel putin 50 de impuscaturi”, scrie AFP.

Un purtator de cuvant al politiei a spus ca este in curs o ampla desfasurare a politiei in centrul Vienei.

Ziarul Kronen Zeitung a relatat ca o sinagoga a fost atacata. Acesta si alte mass-media au raportat impuscaturi trase in zona unei piete din apropiere, Schwedenplatz.

„In acest stadiu, nu este posibil sa se spuna daca a fost vizata sinagoga”, a reactionat pe Twitter Oskar Deutsch, presedintele Comunitatii Evreiesti din Viena (IKG), precizand ca edificiul era inchis in acel moment.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Fostul sef al serviciilor de informatii, Nikolai Patrusev, va ocupa pozitia de consilier al lui Putin

Fostul secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, destituit de Vladimir Putin, Nikolai Patrusev, va…

9 minute ago

Piedone o acuza pe Anca Alexandrescu ca a luat spaga: „Vrei sa spun eu despre traistele tale pe care le-ai carat?” – Video

Scandal in direct la Realitatea Plus, luni seara, intre o realizatoare a postului, Anca Alexandrescu,…

2 ore ago

Propagandistii Kremlinului sustin ca Occidentul a pierdut Razboiul Rece: „Finlanda si-a mentinut existenta datorita Uniunii Sovietice”

Directorul general al studioului de film Mosfilm, Karen Sahnazarov, sustine ca Uniunea Sovietica a castigat…

3 ore ago

Diana Sosoaca, discurs legionar in plenul Parlamentului: „Iudeo-bolsevicii au omorat peste 800.000 de romani in temnitele comuniste”

Senatoarea Diana Sosoaca a sustinut, marti, 14 mai, in Parlament, cu ocazia „Zilei solidaritatii si…

O oră ago

Fondul Monetar International va acorda o noua transa de imprumut Argentinei, laudand politica de austeritate a presedintelui Milei

Fondul Monetar International, cel mai mare creditor al Argentinei, a acceptat luni sa elibereze urmatoarea…

2 ore ago