Categories: news

Atentat TERORIST in Romania. Un extremist maghiar planuia sa amplaseze o BOMBA la parada de 1 Decembrie

Procurorii DIICOT au retinut marti, pentru 24 de ore, un „membru marcant al extensiei in Romania” a structurii nationalist-extremiste „Miscarea de Tineret 64 de Comitate” – HVIM din Ungaria pentru ca intentiona sa detoneze in public un dispozitiv exploziv improvizat, pe raza localitatii Targu Secuiesc din judetul Covasna, pe parcursul desfasurarii manifestatiei prilejuite de sarbatorirea zilei de 1 Decembrie, informeaza un comunicat transmis de DIICOT.

„La data de 1 decembrie, procurorii DIICOT au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatului B. I. A. sub aspectul savarsirii infractiunilor de tentativa la infractiunea de actiuni impotriva ordinii constitutionale (…) si nerespectarea regimului materiilor explozive (…) privind prevenirea si combaterea terorismului, se arata in comunicatul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Numele inculpatului este Beke Istvan Attila si este cetatean roman de etnie maghiara.

Potrivit anchetatorilor, exista date ca inculpatul, membru marcant al extensiei in Romania a structurii nationalist-extremiste HVIM Ungaria, ce are ca obiective revizionist-separatiste, printre care realizarea, inclusiv prin acte de violenta indreptate impotriva cetatenilor romani si a bunurilor acestora, dezideratului de ingreunare si impiedicare a autoritatilor romane in actul de exercitare a puterii de stat in zona asa-zisului „Tinut Secuiesc”, si-a asumat, si ulterior a procurat mijloacele si instrumentele necesare confectionarii unui dispozitiv exploziv improvizat pe care intentiona sa-l detoneze in public, pe raza localitatii Targu Secuiesc, pe parcursul desfasurarii manifestatiei prilejuite de sarbatorirea zilei de 1 Decembrie.

„Materialele si dispozitivele ridicate la perchezitiile efectuate ar fi fost apte sa puna in pericol cetatenii romani si bunurile acestora, actiunile inculpatului fiind stopate prin masurile legale dispuse de catre procurorii DIICOT cu sprijinul Serviciului Roman de Informatii”, se arata in comunicat.

”Punea la cale un atentat terorist la Targu-Secuiesc. Am avut cunoastere inca din luna octombrie si am putut sa dejucam acest atentat, incat nimeni nu a fost in pericol. Acest dispozitiv urma sa fie amplasat in timpul defilarii in Targu-Secuiesc, dar barbatul nu a mai ajuns acolo.

Teroristul facea parte dintr-una din cele mai active organizatii ce contesta tratatul de la Trianon si care militeaza pentru refacerea Ungariei Mari”, a spus Ovidiu Marincea, purtator de cuvant al SRI la B1 TV.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

3 ore ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

7 ore ago

Cea mai bogata femeie din Australia cere Galeriei Nationale sa-i retraga portretul dintr-o expozitie

Miliardara australiana Gina Rinehart a cerut Galeriei Nationale din Australia sa-i elimine portretul dintr-o expozitie…

7 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

8 ore ago

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc la Poarta Alba

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc, miercuri seara, la iesire din Poarta…

8 ore ago