Atac VIOLENT din partea unui presedinte de partid la adresa lui CTP: „Semidoct agresiv, un mutant”

politica

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este atacat extrem de dur pentru ca a criticat orele de religie din scoli.

Editorialistul Gandul l-a infuriat peste masura pe presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu. Politicianul il caracterizeaza pe jurnalist intr-un limbaj mai mult decat violent.

„Cristian Tudor Popescu, despre ora de religie. Inca o ocazie sa insulte bisericile si credinciosii, facand pe intelectualul. Personajul, un semidoct agresiv, un mutant, aflat la intersectia jurnalismului sententios cu un ‘science fiction’ ridicol, macinat de frustrari de politruc, fara vocatia dialogului, mimand iacobinismul, dar si cu pretentii de dandy in palarii cu boruri ciudate, are impresia ca poate vorbi, oricum, si despre Dumnezeu si despre slujitorii Sai. Le stie pe toate.

Se vede de la o posta ca nu are nicio idee despre teologie si, mai mult, nici nu il intereseaza. Il tradeaza limbajul folosit, absoluta inadecvare. Si, atunci, dl. Cristian Tudor Popescu se trezeste vorbind despre Dumnezeu cum ar vorbi despre Ion Iliescu sau Dan Voiculescu, despre nu stiu ce parlamentar adus la DNA – ca tot se scriu, la fel, cu litera mare. O parte dintre jurnalisti, la fel de vagi in materie culturala, il si citeaza, ca pe formator. Stai, bre, oleaca”, a scris Pavelescu pe Facebook.

Cristian Tudor Popescu declarase recent ca orele de religie nu sunt altceva decat „propaganda si manipulare”, sustinand ca in locul acestora ar fi mai util un curs de istoria religiilor.

In schimb nu asta doreste Godporatia, cum foarte inspirat a numit ziarul gandul Biserica Ortodoxa Romana. BOR doreste bani. E un mecanism in marile corporatii, care isi fabrica noi generatii de clienti. Au grija sa le creeze obisnuinte de consum inca de la varste fragede”, a declarat editorialistul pentru Gandul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: