Atac violent la adresa Romaniei din partea premierului Moldovei: „Romania geme de cea mai mare coruptie din Europa”

politica

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, ataca violent Romania dupa ce europarlamentarul Siegfried Muresan a criticat guvernarea de la Chisinau.

Chicu afirma ca Moldova nu are de ce sa primasca lecii de la romani intrucat Romania „geme de cea mai mare coruptie din Europa”. El mai spune ca Siegfried Muresan actioneaza la comanda unor „patroni”.

„Stau si ma uit eu la baietasii astea romani oplositi prin structurile europene, care vin cu ‘patronajul’ peste noi… Ratati, nimic in viata si in tara realizat, numai de ‘adus mingi’ buni…

Ce-ai facut june in tara ta, ca geme de cea mai mare coruptie din Europa? Ai numai in judetul Suceava jumate din numarul de bolnavi COVID19 integistrati in toata tara mea. Si medici, cam tot atiti. Judetele moldovenesti au 40% din decedati din total pe Romania. Si de 2 ori mai multi decedati moldoveni in dreapta Prutului, decat in stanga, desi numarul populatiei este egal.

Pentru noi este foarte importanta opinia cetatenilor nostri despre activitatea guvernului. Si doar critica moldovenilor pentru noi conteaza. Atacurile concertate ale unor personaje, cu pretentii de avocati ai Moldovei, pot sa-i impresioneze doar pe patronii lor. Pe mine – deloc”, a scris Chicu pe Facebook.

Chicu are si cetatenie romana. Recent, Romania a trimis Moldovei 20 de camioane cu materiale medicale in valoare de 3,5 milioane de euro.

Europarlamentarul roman Siegfried Muresan a scris vineri pe pagina sa de Facebook ca guvernul de la Chisinau a esuat in gestionarea crizei tocmai pentru a esuat in implementarea reformelor.

„Guvernarea slaba in vremuri linistite afecteaza cetatenii in vremurile de criza”, a spus Muresan care a remarcat ca in ultimii cinci ani Republica Moldova „a avut parte de mai multe guverne slabe” care au „destabilizat situatia politica din Republica Moldova si au impovarat cetatenii”, motiv pentru care criza COVID-19 a prins Republica Moldova nepregatita.

De asemenea, Muresan a invocat raportul publicat zilele acestea de Serviciul de Cercetare al Parlamentului European privind punerea in aplicare a Acordului de Asociere a UE, inclusiv a Acordului de liber schimb profund si cuprinzator (DCFTA) cu Republica Moldova, care confirma ca Republica Moldova este in urma in ceea ce priveste implementarea reformelor.

„Sunt aceleasi probleme despre care eu vorbesc de 5 ani incoace”, spune Muresan, unul din cunoscatorii si sustinatorii reformelor din Republica Moldova.

Mai mult despre:


Comentarii: