Atacul abject al Antenei 3 la adresa lui Kovesi: „A luat-o, da, asa… oral”. CNA a sanctionat postul doar cu avertisment

news

Antena 3 a avut numeroase derapaje la adresa Laurei Codruta Kovesi in anul 2018, insa CNA a fost lovita de orbul gainilor. In timp ce postului Realitatea TV ii era intrerupta emisia, Antena 3 primea doar avertisment pentru un dialog cu accente pornografice intre Mihai Gadea si Mugur Ciuvica.

Antena 3 a avut, in 2018, cele mai multe sesizari al CNA, informeaza Newsweek Romania: peste 1.500 de reclamatii. Insa postul a scapat foarte ieftin. CNA este condus de Monica Gubernat, o fosta consiliera a grupului PSD din Camera Deputatilor.

Stenogramele dezbaterilor televizate, publicate de CNA, arata momente halucinante: invitati care injura sub privirea indiferenta a moderatorului, limbaj suburban sau amenintari cu bataia.

Persoana care s-a bucurat de cea mai multa atentie din partea Antenei 3 si a RTV a fost Laura Codruta Kovesi, fosta sefa a DNA.

Consiliul National al Audiovizualului a analizat mai multe emisiuni in care aceasta a fost atacata, dar n-a dat decat somatii. Iata un dialog din studioul Sinteza Zilei:

„Mugur Ciuvica: Mai e chiar si celebra Kovesi care a luat-o in mana, practic, la Bruxelles.

Mihai Gadea: In freza, sa zicem.

Mugur Ciuvica: Va ganditi… Da… Adica, practic, n-a luat-o in… scris.

Mihai Gadea: Continuati!

Mugur Ciuvica: A luat-o, da, asa… oral.

Mihai Gadea: Cum?

Mugur Ciuvica: Ca la oral a… La oral a… a excelat doamna. Pai, nu? Nu asa e? N-am vazut cu totii? Nu erau toti…

Mihai Gadea: La oral a cazut?

Mugur Ciuvica: Nu, la oral a excelat… la oral“.

Desi limbajul licentios folosit de invitat era evident, iar moderatorul l-a incurajat in aceasta directie, CNA n-a sanctionat Sinteza Zilei decat cu un banal avertisment.

Realitatea TV a fost insa cel mai amendat post.

Amenzi in 2018: Realitatea TV – 220.000 de lei, Antena 3 – 150.000 lei, B1 Tv – 130.000 lei si Romania TV – 100.000 de lei.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: