Atacul baronilor din Sanatate. Firea, pusa sa ceara demisia lui Vlad Voiculescu: „Un mincinos si-un dezertor incapabil”

politica

Prim-vicepresedintele PSD, Gabriela Firea, a cerut miercuri, in numele partidului, demisia ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, pe motiv ca acesta ar fi „un veritabil subminator al campaniei de vaccinare” anti-COVID, pe care „o decredibilizeaza prin minciuni penibile”.

„Cerem demisia ministrului USR-Plus al Sanatatii, Vlad Voiculescu, care se dovedeste un veritabil subminator al campaniei de vaccinare, pe care o decredibilizeaza prin minciuni penibile, precum cea ca Japonia, spre deosebire de Romania, n-ar avea acces la vaccin si, de aceea, (…) nu-si vaccineaza populatia. In realitate, mai multe tari dezvoltate, intre care Japonia, Taiwan, Noua Zeelanda, Australia, Coreea de Sud, au amanat deliberat vaccinarea populatiei pentru a astepta noi rezultate ale testelor clinice si pentru a vedea ce se intampla in tarile care isi vaccineaza deja cetatenii. Voiculescu nu poate sustine ca nu stie realitatea! Insa minte intentionat pentru a acoperi haosul, debandada, dar si incapacitatea sa de a coordona campania de vaccinare”, a scris Firea, pe Facebook.

Potrivit Gabrielei Firea, ministrul Voiculescu „a fugit de raspundere inca din prima zi, a refuzat timp de o luna sa apara la evenimentele legate de campania de vaccinare si sa dea declaratii, a intrat in conflict cu primarii si a intarziat astfel constituirea centrelor de vaccinare si a ignorat problemele legate de functionarea platformei online”.

„Prin urmare, PSD cere demisia ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu. In aceasta perioada de criza de sanatate profunda, Romania are nevoie de un ministru al Sanatatii responsabil, capabil sa ia decizii care rezolva problemele, nu de un mincinos si-un dezertor incapabil.

Pentru revenirea la o viata normala este vital ca 70% din populatia tarii sa fie imunizata, iar Guvernul Citu si-a asumat ca pana sfarsitul lunii septembrie 10,4 milioane de romani vor fi vaccinati. Esecul atingerii acestui obiectiv inseamna condamnarea Romaniei, afundare intr-o criza si mai mare si inevitabil impune demisia sau demiterea Guvernului Citu”, a adaugat senatorul PSD.

Atacul lui Firea vine la doua zile dupa ce Vlad Voiculescu a anuntat ca va da afara o buna parte dintre baronii din Sanatate.

Citeste si: Curatenie totala in sistemul de Sanatate. Vlad Voiculescu anunta „schimbari peste tot, fara exceptie”. La CNAS aduce un expert de la Londra

Mai mult despre: ,

Comentarii: