Atacul Hamas asupra Israelului a pus capat pentru totdeauna relatiilor amicale dintre Vladimir Putin si Benjamin Netanyahu

externe

Benjamin Netanyahu, Vladimir Putin, sfarsit, prietenie, Hamas, atacuri

Benjamin Netanyahu, premierul israelian, a reusit sa mentina o „comunicare calda” cu dictatorul rus Vladimir Putin, dar acum aceasta a luat sfarsit, scrie The Wall Street Journal.

Jurnalistii americani amintesc ca Netanyahu a stat alaturi de Putin chiar si atunci cand acesta era tot mai izolat. Nici macar invazia Rusiei in Ucraina si incalzirea relatiilor sale cu rivalul declarat al Israelului, Iranul, nu au reusit sa submineze aceasta cooperare.

Liderii au pastrat legatura telefonic, iar Netanyahu a anuntat o abordare nealiniata a razboiului din Ucraina, refuzand sa ofere Kievului asistenta letala sau sisteme de aparare antiaeriana, in pofida presiunilor occidentale.

Acum, dupa atacul mortal al militantilor Hamas sustinuti de Iran asupra Israelului, aceste conversatii par sa se fi oprit.

Putin este unul dintre putinii lideri mondiali care nu l-a sunat pe Netanyahu pentru a-si exprima condoleantele cu privire la moartea celor peste 1.300 de israelieni ucisi de Hamas in acest atac.

In plus, intr-un comunicat transmis pe 14 octombrie,  Hamas a declarat ca saluta „eforturile neobosite ale Rusiei menite sa puna capat agresiunii Israelului” impotriva militantilor.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: