„Atacuri demente, transformarea presedintelui Klaus Iohannis intr-o tinta este o operatiune de dezinformare”. Opozitia reactioneaza fata de campania PSD

politica

Liderul PNL Ludovic Orban condamna „atacurile demente si complet nejustificate” pe care le lanseaza social-democratii la adresa presedintelui Klaus Iohannis, adaugand ca cei vinovati pentru ce s-a intamplat la mitingul din 10 august si pentru toate protestele romanilor fata de Guvern sunt doar cei aflati la guvernare.

„Condamnam ferm toate atacurile demente si complet nejustificate ale PSD impotriva presedintelui Klaus Iohannis. Vinovatia exclusiva pentru ce s-a intamplat la protestele impotriva modului in care guverneaza PSD este responsabilitatea exclusiva a Guvernului si a partidelor aflate la guvernare, PSD-ALDE. (…) Transformarea presedintelui Klaus Iohannis intr-o tinta este o operatiune de dezinformare, este o actiune complet lipsita de fundament in realitatea evenimentelor, pentru ca presedintele Iohannis nu a facut altceva decat sa ia pozitie publica impotriva reprimarii brutale, impotriva interventiei brutale a Jandarmeriei, fara sa aiba niciun altfel de interventii in ceea ce priveste relatia cu protestatarii. (…) Nu cred ca trebuie sa fie legat de actiunea de cercetare a jandarmilor. Actiunea jandarmerilor s-a desfasurat cu acordul politic al ministrului de Interne, in baza acordului prefectului care nici acum nu a dat nicio explicatie publica”, a declarat liderul PNL Ludovic Orban, la finalul sedintei Biroului permanent al partidului, citat de news.ro.

El a mai spus ca PSD traieste intr-o realitate paralela si ca nu este in stare sa-si asume raspunderea pentru modul in care au actionat jandarmii la mitingul din 10 august din Piata Victoriei.

„Tirul de minciuni neintemeiate impotriva presedintelui Romaniei arata ca PSD traieste intr-o realitate paralela si arata ca nu au capacitatea de a-si asuma raspunderea pentru modul brutal in care i-au tratat pe cetatenii romani. Nu de-aia au ajuns la guvernare, ca sa trateze cetatenii cu gaze lacrimogene si cu pulane si cu scuturi in cap, au fost votati ca sa asigure imbunatatirea vietii, imbunatatirea calitatii serviciilor, lucruri pe care nu sunt in stare sa le puna in practica”, a subliniat Orban.

Liderul europarlamentarilor PSD Dan Nica cere infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta pentru declaratiile presedintelui Klaus Iohannis referitoare la proteste, spunand ca acesta a facut acuzatii dure la adresa Jandarmeriei, fara sa aiba dovezi. Nica sustine ca seful statului nu este interesat de stingerea conflictelor din societate, ci vrea escaldarea lor pentru castiguri electorale.

Ministrul Apararii Mihai Fifor sustine propunerea europarlamentarului Dan Nica si afirma ca Nica a fost amenintat cu moartea dupa ce a lansat aceasta propunere, el intrebandu-se cui foloseste ceea ce s-a intamplat. El vorbeste despre fake news si despre intentii de destabilizare a tarii inaintea preluarii presedintiei Consiliului UE.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: