Atacuri violente asupra profesorilor in Franta. „Nu exista decat un singur stapan si acela este Allah!”

externe

politia

Un profesor de scoala primara din Argenteuil, Val-d’Oise, Franta, a fost batut de doi tineri care l-au acuzat de rasism dupa ce dascalul mustrase un copil de origine non-europeana.

Profesorul Paul Langevin a fost atacat la intrarea in scoala, in timp ce se intorcea cu elevii sai de la un eveniment. Doi barbati l-au asteptat si l-au lovit, dupa ce profesorul mustrase, cu cateva zile in urma, unul dintre copiii din clasa pentru ca folosise un limbaj neadecvat si isi jignea colegii,  noteaza Breitbart.

„Nu vorbesti cu ea asa, rasistule!”, au strigat barbatii catre profesor. „Dar eu sunt maestrul lor (a folosit cuvantul „maitre” care in franceza inseamna si „profesor de scoala primara”). Unul dintre barbati a replicat: „Si eu sunt un dur”, dupa care celalalt l-a trantit pe profesor la pamant. Ambii atacatori l-au lovit apoi pe acesta.

In timp ce fugeau de la locul faptei, unul dintre tineri a strigat „Nu exista decat un singur stapan si acela este Allah”. Au fost semnalate mai multe atacuri asupra profesorilor in ultimele zile, pe fondul ingrijorarii ca atacurile se vor inteti asupra functionarilor publici din Franta.

La o scoala profesionala din Calais, vineri, un profesor s-a ales cu maxilaru rupt si cu doi dinti lipsa, dupa ce un elev l-a lovit in fata in timpul orei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: