Atanasiu, reactie la stenograme: „A fost o discutie privata rastalmacita”. Ce spune Blaga

politica

Teodor Atanasiu, vicepresedinte PNL, a spus luni ca recunoaste veridicitatea declaratiilor sale de la o sedinta din Bistrita cu liderii locali ai vechiului PNL, declaratii publicate de stiripesurse.ro, dar a spus ca declaratiile au fost scoase din context. „A fost o discutie privata rastalmacita”, a spus Atanasiu, cel care in sedinta cu liberalii le spusese ca Predoiu (PDL) nu va fi pus niciodata premier de marele PNL.

Atanasiu a refuzat insa sa le spuna ziaristilor care este contextul care lipseste din stenogramele publicate de site-ul stiripesurse.ro. In ciuda intrebarilor repetate ale ziaristilot, Atanasiu nu a spus in ce a constat rastalmacirea declaratiilor sale.

Si Vasile Blaga – criticat de Atanasiu in deja celebrele stenograme – a reactionat luni, inainte de o sedinta a PNL. „Nu mi-a facut nicio placere sa citesc stenograma respectiva. Este un moment peste care va trebui sa trecem, sa invatam din el, pentru ca este un moment foarte important. Acesta este rolul unui presedinte de partid, sa fie mai intelept decat altii. Cum sa-mi fie frica sa ajungem la guvernare?”, a spus Blaga.

Alaturi de Atanasiu, la declaratii a fost si liderul ex-PDL Gheorghe Falca, care s-a situat de partea lui Atanasiu, desi cu o zi in urma il criticase dur. Falca a spus ca esentiala este pastrarea unitatii PNL.

Site-ul stiripesurse.ro a publicat duminica o serie de stenograme dintr-o sedinta a unor lideri din vechiul PNL, desfasurata la Bistrita, in care acestia afirma ca, in prezent, nu mai au nevoie de PDL-isti si ca le-ar face „un mare bine daca ar pleca”.

Potrivit stiripesurse.ro, mesajul a fost transmis la cel mai inalt nivel al vechiului PNL de Teodor Atanasiu (principalul negociator al partidului), senator si vicepresedinte al vechiului PNL, si de Marian Petrache, secretar general al vechiului PNL si presedinte al Consiliului Judetean Ilfov. De fata la declaratiile facute la consfatuirea de partid din Bistrita ar fi fost si Alina Gorghiu, co-presedinte al noului PNL.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: