Atat a inteles marele „liberal”. Tariceanu sustine ca Woodstock a fost un festival al drogatilor

politica

Presedintele Senatului, liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu, a declarat, joi, ca „vrem ca scolile copiilor nostri sa fie izvoare de stiinta si educatie, nu mici Woodstock-uri prin care joint-urile sa treaca din mana in mana in pauze”. Woodstock este un festival legendar din SUA, in 1969 particpand peste 400.000 de oameni.

„Anii au trecut, iar problemele nerezolvate s-au razbunat si se razbuna. A venit vremea sa abordam problema consumului de stupefiante cu ratiune si curaj si e nevoie de maximum de vointa politica. Indiferent cine suntem, politicieni sau apolitici, de stanga sau de dreapta, parinti sau profesori, suntem de acord ca nu exista nimic mai pretios decat viata si siguranta copiilor nostri. Asa ca hai sa apucam taurul de coarne constienti fiind ca nu exista solutii miraculoase ci multa, multa munca”, afirma Tariceanu, pornind de la cazul creatorului de moda Razvan Ciobanu, mort in urma unui accident rutier si despre care au aparut informatii ca ar fi fost si sub influenta stupefiantelor.

In opinia sa, una dintre marile probleme este cea care tine de legislatia extrem de stufoasa de la noi.

„Legalizarea, spre exemplu, a canabisului in domeniul medical – o tema de mare actualitate la nivel mondial – interzicerea etnobotanicelor ori crearea asa numitelor camere de consum supravegheat pot fi discutate, analizate cu specialistii, pot fi transpuse in practica, dar reclama modificari in serie ale unor legi si implicarea a multe ministere: Ministerul Sanatatii, MAI, Ministerul Muncii, Ministerul Justitiei, Ministerul Finantelor etc. In plus, nici legislatia europeana nu ajuta foarte mult prin concizie si claritate, din acelasi motiv ca la noi: o anume duplicitate si lipsa de barbatie politica, ceea ce lasa solutiile strict pe seama autoritatilor nationale”, spune presedintele Senatului, remarcand ca nu este o tema usoara si ca politicul nu s-a implicat suficient de mult, fapt care are o explicatie clara si categorica: oamenii politici evita din instinct sa-si asocieze numele cu problematici ale asa-numitelor grupuri indezirabile social, cum sunt perceputi consumatorii de droguri, cersetorii ori practicantele prostitutiei.

Calin Popescu Tariceanu afirma ca in perioada care urmeaza vor trebui demarate discutii ample pe aceasta tema, atat cu autoritatile statului din domeniu, cat si cu lideri ai ONG-urilor, directori de scoli si reprezentanti ai societatii civile, pentru a identifica cele mai bune si mai rapide solutii.

„Daca va fi nevoie, vom acorda unor asemenea ONG-uri statutul de institutii de utilitate publica, ceea ce le va asigura sprijinul statului, pentru ca munca lor este extrem de importanta in tinerea sub control a flagelului drogurilor. Dorim sa avem alaturi de noi in aceasta cruciada pe reprezentantii bisericii, de orice confesiune ar fi ei, si marile companii romanesti sau straine care au programe consistente de responsabilitate sociala. Vrem ca scolile copiilor nostri sa fie izvoare de stiinta si educatie, nu mici Woodstock-uri prin care joint-urile sa treaca din mana in mana in pauze”, declara presedintele Senatului.

El crede ca aceasta problema trebuie constientizata de parinti, dascali si elevi, iar ignorarea ei nu inseamna ca ea se rezolva de la sine.

„Patroni de cluburi si discoteci, nu mai inchideti ochii la consumul de droguri sau excese alcoolice! Unii dintre tinerii care cad sub mesele clubului vostru ar putea fi chiar copiii vostri! Vrem, ca parinti responsabili, sa le asiguram tinerilor un mediu curat si sanatos de dezvoltare, nu unul care sa puna bazele promiscuitatii de mai tarziu si ale esecului ca adulti”, conchide Calin Popescu Tariceanu.

Mai mult despre:

Comentarii: