Atat de jos s-a ajuns. Nicolicea le spune procurorilor DNA ce au de facut pentru a fi acceptati de Tudorel Toader

politica

Presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor, Eugen Nicolicea, este de parere ca cei patru candidati la sefia DNA “nu au fost atenti” la propunerile ministrului Justitiei pentru a indrepta niste “deficiente” de la DNA, astfel ca „au venit cu un plan de management cuprinzand masuri generale, si nu masuri directe si punctuale la aceste nereguli semnalate”.

“Candidatii, daca ar fi fost atenti la ce a propus domnul ministru, ar fi reactionat propunand masuri de indreptare a situatiei semnalate de acesta. Se pare ca nu au facut acest lucru si au venit cu un plan de management cuprinzand masuri generale, si nu masuri directe si punctuale la aceste nereguli semnalate de catre ministru, de aceea nu au fost aprobati”, a declarat Eugen Nicolicea pentru News.ro.

Procedura de selectie pentru postul de procuror-sef al DNA va fi reluata, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, nefacand nicio propunere din cei patru candidati pentru conducerea Directiei Nationale Anticoruptie. „In urma desfasurarii procedurii de selectie, va aducem la cunostinta faptul ca nu se va face o propunere de numire in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie dintre candidatii participanti, procedura urmand a fi reluata”, a anuntat Ministerul Justitiei. Institutia sustine ca niciunul dintre candidati nu indeplineste cerintele necesare desemnarii pentru aceasta functie.

Cei patru candidati pentru postul de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie au fost Florentina Mirica, procurorul sef al Serviciului combatere a coruptiei in justitie din DNA, procurorul sef adjunct al DNA Marius Iacob, procurorul sef al Sectiei judiciare penale din DNA Elena Grecu si Cristian Lazar, adjunctul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Comentarii: