„Atentat” asupra South Stream. FSB anunta ca a arestat patru rusi platiti de Ucraina sa arunce in aer gazoductul – Video

externe

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anuntat joi ca a impiedicat o tentativa de sabotare a gazoductului South Stream, care livreaza gaz catre Turcia si sudul Europei.

Potrivit agentiei, in spatele tentativei de „sabotaj si act terorist” s-ar afla serviciile speciale ucrainene, informeaza Meduza.

Serviciul Federal de Securitate a declarat ca ar fi retinut patru cetateni rusi si a confiscat patru mine, patru kilograme de explozibili, bani si echipamente de comunicare.

Departamentul de investigatii al FSB a deschis un dosar penal privind pregatirea unui atac terorist, organizarea unei asociatii teroriste si depozitarea ilegala de explozibili.

Si in septembrie, Serviciul Federal de Securitate a anuntat ca a impiedicat un „sabotaj si un atac terorist” asupra gazoductului Turkish Stream. Potrivit FSB, explozia ar fi fost planificata de un barbat rus care a fost „recrutat pe teritoriul Ucrainei de catre ofiterii SBU”.

La sfarsitul lunii septembrie, s-a aflat despre scurgeri din trei din cele patru tronsoane ale gazoductelor Nord Stream 1 si Nord Stream 2. Autoritatile UE au declarat ca scurgerile au fost provocate de o explozie deliberata. Nu se stie cine a fost in spatele incidentului. Vladimir Putin a declarat ca „anglo-saxonii” au fost implicati in incident.

Mai mult despre:

Comentarii: