Atentat dejucat in Germania. Bomba gasita intr-un tren in apropiere de Koln

externe

Politia germana a declarat sambata ca a dezamorsat un dispozitiv suspect gasit intr-un tren regional in cursul noptii in apropiere de orasul Koln din vestul tarii, in timp ce in Germania se celebreaza astazi 30 de ani de la reunificarea tarii, relateaza Reuters.

Publicatia Bild a relatat ca dispozitivul era o bomba artizanala de natura sa provoace raniri grave, indicand ca acesta fusese descoperit de un om de serviciu intr-o cutie de carton ascunsa intr-unul din compartimentele trenului.

„Vom putea oferi informatii despre gravitatea posibilului pericol doar dupa evaluarea expertilor criminalisti”, a declarat politia intr-un comunicat.

Caini dresati pentru detectarea de explozibili ai politiei federale au cercetat la randul lor zona unde a fost descoperita cutia, iar fortele speciale au analizat cutia cu raze X inainte de a dezamorsa dispozitivul la fata locului, a relatat Bild.

Anchetatori, citati de publicatia germana, au spus ca nu este inca clar daca este vorba de un atac terorist esuat ori de o tentativa de amenintare cu santaj.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: