ATENTAT la Istanbul. Vinovat este un sinucigas SIRIAN. Premierul Turciei a declarat ca teroristul era membru ISIS

externe

Presedintele Erdogan a informat ca atacatorul sinucigas de la Istanbul este de origine siriana. Premierul turc Ahmet Davutoglu a convocat marti o reuniune de criza la Ankara dupa explozia de la Istanbul produsa in cursul diminetii si soldate cu cel putin 10 morti si 15 raniti.

Noua din cele zece persoane ucise in atentatul sinucigas de marti de la Istanbul sunt cetateni germani, a anuntat o sursa de la cabinetul premierului turc Ahmet Davutoglu. Premierul a precizat ulterior ca teroristul era membru ISIS.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, marti duupa-amiaza ca atacatorul sinucigas este un barbat sirian. Potrivit presei britanice, o femeie kamikaze a fost prinsa la un minut dupa explozie, chiar inainte de a se detona.

La reuniunea de criza a Guvernului de la Ankara iau parte principalii oficiali turci din domeniul securitatii, printre care ministrul de interne Efkan Ala si seful Serviciului de informatii turc (MIT) Hakan Fidan, a precizat o sursa guvernamentala turca.

Seful guvernului turc ‘a fost in prealabil informat despre evolutiile’ de la Istanbul de catre ministrul de interne.

Explozia s-a produs la ora locala 10:18 (8:18 GMT) si a fost auzita pana in piata Taksim, situata la cativa kilometri departare de Sultanahmet, conform unui martor citat de AFP.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: