externe

Atentat la moscheea din Pakistan: bilantul mortilor este in crestere

Bilantul mortilor in atentatul sinucigas care a devastat o moschee din Pakistan a crescut marti la 87, a declarat un purtator de cuvant al spitalului, la o zi dupa unul dintre cele mai mari atacuri din tara, informeaza Reuters.

UPDATE: Potrivit NBC News, bilantul mortilor a crescut la 93, 177 de persoane sunt ranite si 57 dintre ele sunt inca internate in spital, unele in stare critica, a declarat marti un oficial al guvernului local.

Autoritatile inca recupereaza cadavrede sub daramaturile moscheii.

Sarbakaf Mohmand, un comandant al talibanilor pakistanezi, grup cunoscut si sub numele de Tehreek-e-Taliban Pakistan sau TTP, a revendicat atacul pe Twitter. Dar purtatorul de cuvant, Mohammad Khurasani, a negat ulterior ca grupul a fost implicat.

„In conformitate cu principiile noastre, atacurile in moschei, seminarii si alte locuri sfinte nu pot fi aparate, iar vinovatii risca sa fie pedepsiti”, a spus el intr-un comunicat.

Cel mai recent dintr-un sir de atacuri impotriva politiei a avut loc intr-una dintre cele mai fortificate zone din nord-vestul orasului Peshawar, care gazduieste birouri ale departamentelor de politie si de combatere a terorismului.

Atentatorul s-a aruncat in aer la scurt timp dupa ce sute de credinciosi s-au aliniat pentru a-si spune rugaciunea de dupa-amiaza.

Purtatorul de cuvant al spitalului, Mohammad Asim, a declarat ca 87 de persoane au fost ucise si ca 57 de persoane erau tratate, dintre care sapte erau in stare critica.

 

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Serbia reintroduce serviciul militar obligatoriu dupa ce Croatia vecina a decis acelasi lucru: „Vrem sa ii respingem pe cei care ne ameninta”

Guvernul sarb a decis, vineri, sa reintroduca serviciul militar obligatoriu, care a fost abolit in…

5 ore ago

Simfonia Apei. Bucuria de weekend pentru sute de bucuresteni – VIDEO

In fiecare weekend, Piata Unirii din Bucuresti se transforma intr-o adevarata feerie de lumini, apa…

4 ore ago

A disparut patronul firmei bulgare care a livrat pagerele explozive celor din Hezbollah: „Este de negasit”

Rinson Jose, originar din India, fondatorul Norta Global, implicat in vanzarea de pagere catre gruparea…

10 ore ago

Soldati israelieni au fost filmati impingand cadavre ale palestinienilor de pe un acoperis al unei cladiri din Cisiordania

Soldati israelieni au fost filmati, joi, impingand trei trupuri aparent lipsite de viata de pe…

6 ore ago

Femeia a carei firma a fost legata de pagerele care au explodat in Liban s-ar afla sub protectia serviciilor secrete maghiare

Femeia a carei companie a fost legata de miile de pagere care au explodat in…

7 ore ago