Atentat la securitatea nationala. S-a terminat cu Monica Pop si fake news despre vaccinare la Antena 3 si RTV. Iohannis anunta ce va urma

politica

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, vineri,  ca tot ce tine de campania de vaccinare impotriva coronavirusului va fi tratat ca o „chestiune de securitate nationala”. Asta inseamna ca orice interventie publica sau fake news menita sa saboteze vaccinarea va fi tratata ca atentat la siguranta nationala.

„In chestiunea vaccinarii, dupa parerea mea, campania de vaccinare trebuie sa fie un succes si, ca atare, campania de vaccinare este o chestiune de securitate nationala. Pentru asta, am convocat o intalnire, o sedinta, pentru luni, sedinta la care vor participa, in afara de mine, ministrul Apararii, ministrul de Interne si ministrul Sanatatii si vom clarifica toate aspectele care tin de campania de vaccinare ca si chestiune de securitate nationala”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Miercuri seara, intrebata in emisiuena lui Mihai Gadea (Antena 3) daca se va vaccina, Monica Pop a reactionat vehement: “Va dati seama ca nu! Categoric nu! Si nici nu voi da vreun sfat cuiva sa se vaccineze atat timp cat acest vaccin e facut in 3 luni!”.

“Domnu’ Gadea, are efectele secundare pe termen scurt, dar alea pe termen lung unde sunt? Ca va mai spun inca o data, peste 3 ani face leucemie unul care face vaccinul. Si fac toti… Domnule Gadea, de unde stiti ce se intampla peste un an? Faceti copilului dumneavoastra vaccinul asta? Pericolul e foarte mare! Nimeni nu poate niciodata sa spuna ca acest vaccin este sigur. Poate peste 10 ani. Bine, hai, 5 ani!

(…) Noi nu obligam populatia sa faca vaccin impotriva bolilor care schilodesc si ucid, dar incercam sa obligam populatia sa se vaccineze pentru o boala in care nu spune nimeni ca 15 bolnavi din 100 au facut forme grave si 85 la suta sunt vindecati. Nu poti sa obligi populatia sa se vaccineze!”, a mai sustinut Monica Pop.

Citeste si: Un cunoscut medic o pune la punct pe Monica Pop: „Minte si spune ineptii. Prin vaccinare am eradicat in Romania tifosul exantematic”

Comentarii: