Atentatele nu i-au speriat. Mii de afgani se inghesuie si azi in fata aeroportului din Kabul – Video

externe

Un jurnalist afgan a postat vineri dimineata imagini de la una dintre portile de acces al aeroportului din Kabul. Mii de oameni se inghesuie din nou sperand ca vor reusi sa plece.

„Cea mai recenta inregistrare video din aceasta dimineata, dupa exploziile mortale care au avut loc aseara in fata aeroportului din Kabul”, a scris jurnalistul pe Twitter.

Joe Biden a confirmat din nou joi ca va respecta data-limita de 31 august pentru retragerea trupelor americane din Afganistan, in pofida criticilor care solicita, inclusiv in cadrul partidului sau, ca acestea sa ramana atata timp cat va fi necesar pentru a incheia evacuarea, relateaza AFP.

Este inca posibil sa evacuam americanii si afganii care sunt eligibili „in zilele urmatoare, intre data de azi si 31 august”, a afirmat presedintele american.

„Stiind ca s-ar putea foarte bine sa se produca un nou atac, armata a ajuns la concluzia ca asta este ceea ce trebuie sa facem. Cred ca au dreptate”, a adaugat liderul de la Casa Alba intr-o conferinta de presa de joi.

Biden a spus totusi, potrivit dpa, ca este in interesul talibanilor sa continue sa coopereze pentru a evacua cetateni americani si fosti angajati locali si dupa ce trupele SUA pleaca din Afganistan.

Talibanii vor sa tina aeroportul din Kabul deschis, dar nu vor putea sa faca asta fara ajutor strain, a spus Biden.

De asemenea, ei au interesul de a preveni un colaps economic in Afganistan, a mai afirmat presedintele SUA.

Liderul de la Casa Alba crede ca vor mai exista oportunitati de evacuare dupa retragerea trupelor americane la termenul-limita de marti, 31 august.

Biden a subliniat ca nu sugereaza ca talibanii sunt „baieti buni”, dar a precizat ca acestia au interesul de a coopera.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: