externe

Atentatul din Nisa, 2016: opt acuzati condamnati la inchisoarea intre doi si 18 ani. Verdictul poate fi atacat cu recurs

Un tribunal special din Paris i-a condamnat, marti, la pedepse intre doi si 18 ani de inchisoare, pe cei opt acuzati – sapte barbati si o femeie – din procesul atentatului de la Nisa, comis in 2016 si soldat cu 86 de morti si peste 450 de raniti, transmite Reuters.

Atacatorul Mohamed Lahouaiej Bouhlel a fost impuscat mortal de politie la fata locului, dupa ce a intrat cu un camion in multimea adunata pe Promenada Englezilor pentru a sarbatori ziua nationala a Frantei.

Mohamed Ghraieb, principalul acuzat si prieten al lui Bouhlel, a primit 18 ani de inchisoare. Judecatorii i-au mai gasit vinovati de apartenenta la o organizatie terorista pe Chokri Chafroud si Ramzi Arefa, alti doi inculpati de seama – care au fost acuzati ca l-au ajutat pe Bouhlel sa faca rost de arme si de camion. Acestia au primit pedepse de 18 si, respectiv, 12 ani de inchisoare.

Alte cinci persoane au primit pedepse de la doi la opt ani.

Niciunul dintre inculpati nu a fost acuzat ca a participat la atac sau chiar de complicitate – o decizie pe care supravietuitorii au spus ca o contesta.

Statul Islamic si-a revendicat responsabilitatea la cateva zile dupa atentat, dar nu a oferit nicio dovada ca atacatorul, care avea antecedente de violenta domestica si infractiuni minore, ar fi avut vreun contact direct cu grupul.

Verdictul poate fi atacat cu recurs.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Premierul slovac Fico ramane in stare grava, dar stabila, poate vorbi

Premierul Slovaciei, Robert Fico, ramane in stare grava, dar stabila si poate vorbi putin, a…

2 ore ago

Compania mama a facebook si Instagram se confrunta cu o investigatie europeana privind riscurile pentru siguranta copiilor

Site-urile de socializare Facebook si Instagram ale companiei Meta vor fi investigate pentru posibile incalcari…

2 ore ago

Viktor Orban vine in Transilvania chiar inainte de alegerile din 9 iunie. Ministru ungar: „Oricine este dusmanul maghiarilor din Transilvania este dusmanul Ungariei”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, va sosi in Transilvania la inceputul lunii iunie, subliniind parteneriatul strategic…

3 ore ago

Rascoala in Noua Caledonie a celor care doresc independenta. Franta a trimis trupe pentru a readuce „ordinea si linistea” – Video

Franta a impus miercuri stare de urgenta in teritoriul francez Noua Caledonie din Pacific pentru…

3 ore ago

Pretul saormelor s-a dublat in Germania, problema a fost dezbatuta chiar si de cancelarul Scholz. Un nou termen isi face loc in politica germana: donerflatia

In Germania, doner kebab (similar cu faimoasa saorma din Romania), odinioara accesibil, a devenit emblema…

5 ore ago