„Atentie! Comisia lui Iordache incepe legalizarea hotiei! Modificarile sunt cerute de mafia PSD, ele nu au nicio legatura cu oamenii cinstiti”. Avertisment venit chiar din Parlament

politica

Prim-vicepresedintele PNL, Raluca Turcan, spune ca propunerile de modificare a Codurilor penale, dezbatute de Comisia Iordache, care „incepe legalizarea hotiei”, arata „o guvernare disperata, cu o agenda infractionala” si ca toate semnalele arata ca aceste modificari s-au scris in acelasi birou in care a fost redactata si OUG 13.

„Atentie!! Comisia lui Iordache incepe legalizarea hotiei! Toate semnalele arata ca modificarile Codului penal si de procedura penala s-au scris in acelasi birou in care a fost redactata si OUG 13! La cat de aberante sunt, majoritatea propunerilor de modificari la Codul penal nici nu ar fi trebuit sa fie inaintate Parlamentului. Modificarile sunt cerute de mafia PSD, ele nu au nicio legatura cu oamenii cinstiti”, scrie Turcan, miercuri, pe Facebook.

Ea enumera cateva dintre modificarile propuse la Codurile penale: se redefineste marturia mincinoasa. Astfel, se doreste sa nu se considere infractiune refuzul de a face declaratii prin care persoana se autoincrimineaza si nici simpla divergenta de marturii intr-un proces; abrogarea infractiunii de neglijenta in serviciu si redefinirea abuzul in serviciu; se redefineste grupul infractional organizat; toate datele si dovezile, interceptarile si inregistrarile care nu privesc fapta ce formeaza obiectul cercetarii nu pot fi folosite in dosar si trebuie distruse in termen de 30 de zile – adica autoritatile statului care vor descoperi intamplator si alte infractiuni vor fi puse in situatia de a fi complici la anumite fapte.

„Aceste propuneri arata o guvernare disperata, cu o agenda infractionala. Romanii stiu ce vor: o tara proeuropeana, unde legea sa fie aceeasi pentru toti. Ruptura dintre guvernarea PSD-ALDE si romani este definitiva si ea trebuie sa atraga sfarsitul acestui experiment nociv pentru Romania!”, mai spune Turcan.

Comisia parlamentara speciala pentru legile justitiei incepe, miercuri, dezbaterile generale privind modificarea Codului penal, a Codului de proceura penala si a Codului de procedura civila.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: