Atitudine dispretuitoare. Incredibil, cu ce se ocupa Liviu Dragnea in timpul procesului. DNA cere inchisoare cu executare pentru seful PSD

news

Liviu Dragnea se afla, marti, la sediul instantei supreme, pentru un nou termen in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie. In timp ce procurorul DNA isi prezinta argumentele, Dragnea consulta site-uri cu undite, lansete si carlige.

Procurorul DNA cere inchisoare cu executare pentru Liviu Dragnea, informeaza Digi24. Procurorii vor sa fie condamnat la 7 ani si 6 luni de inchisoare.

Liviu Dragnea a consultat in timpul procesului site-uri cu undite, lansete si carlige, informeaza jurnalistul g4media.ro, aflat in sala de judecata.

Intre timp, DNA a raspuns ICCJ privind colaborarea cu SRI in cauza, mentionand ca sprijinul a constat in furnizarea de informatii si suport tehnic.

Sprijinul SRI in dosar a constat in „furnizarea de informatii cu privire la savarsirea unor infractiuni. Aceste informatii nu au fost folosite ca probe si nu au stat la baza actului de sesizare a instantei de judecata, nefiind aplicabile prevederile deciziei nr. 21/18.01.2018 a Curtii Constitutionale a Romaniei” si „suport tehnic cu punerea in executare a mandatelor de supraveghere tehnica”, precizeaza DNA in raspunsul transmis instantei supreme.

Potrivit DNA, sprijinul acordat de SRI catre DNA s-a realizat in baza legii privind organizarea judiciara, a OUG 43/2002 privind infiintarea DNA, a codului de procedura penala si a legii privind organizarea si functionarea SRI.

„Precizam ca demersul UM 0960 Alexandria in calitate de beneficiar secundar a avut in vedere punerea in executarea mandatelor de supraveghere tehnica si s-a realizat in baza disp. art 14 din Legea 14/1992 si art 142 alin. 1 Cpp. (..) Potrivit disp. art 14 din Legea nr 14/ 1992, Ministerul Public, de o parte, si SRI, pe de alta parte, au obligatia sa isi acorde sprijin reciproc in indeplinirea atributiilor legale. In acelasi timp, potrivit disp art 142 alin 1 Cpp, procurorul putea pune in excutare masurile de supraveghere tehnica prin intermediul altor organe specializate ale statului, inclusiv prin intermediul SRI. In baza acestor dispozitii legale, beneficiarii secundari au fost desemnati in vederea acordarii suportului pentru punerea in executare a masurilor de supravghere tehnica. In acest sens, trebuie precizat ca SRI avea calitatea de autoritate nationala in domeniul realizarii interceptarilor, detinand Centrul national de Interceptare a Comunicatiilor”, se mai arata in document.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: