Atitudine incalificabila, Dragnea isi bate joc de procurorii care au perchezitionat Tel Drum. Seful PSD spune ce s-ar urmari cu aceste actiuni

politica

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a avut o reacrie batjocoritoare in urma perchezitiilor de marti de la Tel Drum. Al a declarat ca perchezitiile la cat mai multe firme sunt „un lucru ‘bun'”, pentru ca ar putea duce la inchiderea acestora si implicit la loc pe piata.

Intrebat cum vede perchezitia DNA la Tel Drum, Dragnea a spus: „N-o vad pentru ca n-am fost acolo, dar cred ca asta e un lucru bun sa se faca perchezitii la cat mai multe firme, poate incet-incet o sa se inchida aceste firme si lasam loc pe piata la altii”.

„Nu stiu cine e vizat, cine nu e vizat, in ce a constat perchezitia, nu stiau daca au perchezitionat si porcii dar, ma rog, e o ancheta in curs, habar n-am ce e acolo. (…) Orice om poate fi anchetat din Romania”, a adaugat Dragnea, aflat intr-o vizita la Calarasi.

Directorul societatii Tel Drum, Petre Pitis, s-a prezentat marti la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a participa la desigilarea sistemelor informatice ridicate in urma perchezitiilor efectuate de anchetatori.

Intrebat de jurnalisti la intrarea in DNA daca s-a prezentat pentru a lua parte la perchezitiile informatice, Petre Pitis a raspuns: „Da. Despre dosar nu pot sa va spun nimic. Daca vreti, va spun despre firma. Imi apartine mie. La perchezitie s-au gasit documentele cu care eu am cumparat actiunile, pachetul majoritar al actiuni. Si dintr-o firma care platea regulat 20 de milioane la bugetul consolidat de stat putem sa ajungem la o firma la care va trebui sa plateasca statului 10 milioane de lei ajutor de somaj, in urma unor acuzatii. (…) Pachetul majoritar al actiunilor este al meu”.

Petre Pitis a mai precizat ca nu exista o relatie personala intre el si Liviu Dragnea si nici nu l-a intalnit.

DNA anunta, pe 18 august, ca Societatea Tel Drum SA si reprezentantii acesteia — Petre Pitis si Mircea Visan — au fost pusi sub urmarire penala pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare, cu rea-credinta, de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

Potrivit sursei citate, in acelasi dosar au fost pusi sub urmarire penala si societatea WFA Impex SRL, Florian Ion, reprezentant al acestei firme, si Florea Neda, reprezentant al Tel Drum SA, toti pentru complicitate la savarsirea aceleiasi infractiuni.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: