Atitudine stalinista a Guvernului PSD. Jurnalisti si personalitati publice sunt sub monitorizare atenta. Sunt acuzati de instigare la proteste

news

Ministrul de Interne, Carmen Dan,  a acuzat mai multi jurnalisti si alte personalitati publice ca au promovat pe retelele de socializare apeluri de participare la proteste. Ea s-a plans ca acestia au facut publice si date personale ale unor ministri.

„In seara de 31 ianuarie, in Piata Victoriei din Capitala si din alte 32 de judete din tara s-au desfasurat actiuni de protest la care au participat peste 45 de mii de persoane din care aproximativ 20 de mii de manifestanti au iesit in Bucuresti. Acestea s-au desfasurat in general in mod pasnic, fara a fi inregistrate evenimente deosebite.

Ieri, in data de 1 februarie, actiunile de protest au fost promovate prin intermediul retelelor de socializare, in special pe pagina ‘Coruptia ucide’ prin evenimente sub titulatura: ‘Nu, legii gratierii si amnistiei’. Cu aceasta ocazie am observat implicarea unor personalitati publice, formatori de opinie sau membri ai unor formatiuni politice pentru sustinerea acestor proteste in strada. Va pot da si cateva exemple: Mircea Marian, Ovidiu Vanghele, Robert Turcescu, Emilia Sercan, Lucian Mandruta, Nicusor Dan, Clotilde Armand, Catalin Tolontan sau Andrei Gheorghe”, a declarat Carmen Dan.

Ea a acuzat apoi ca „au fost postate adresele unor lideri politici si numere de telefon ale ministrilor” pe retele de socializare. „Respectivele informatii erau protejate, cu toate acestea au devenit publice. Eu insumi am avut telefonul blocat din cauza mesajelor repetate”, a mai spus ministrul.

„Stimata doamna secretara Carmen Dan, va informez ca si diseara voi iesi in strada, desi sunt obosit si ma cam doare spinarea – o operatie mai veche. Si ii indemn pe toti bucurestenii sa faca la fel. Va sun sa va spun unde stationez”, a reactionat Mircea Marian.

Carmen Dan a negat ca ar fi primit informatii despre organizarea de incidente violente in Piata Victoriei: „Eu nu am primit informari privitoare la eventuale intentii de provocare”.

Presedintele Klaus Iohannis a acuzat, joi, ca Ministerul de Interne si Jandarmeria aveau informatii privind inflitrarea de ultrasi violenti printre demonstrantii din Piata Victoriei.

„Aceste demonstratii au fost eminamente pasnice. Asta pana dupa ora 10.00, cand un grup, grupuri de demonstranti violenti, au intrat in Piata Victoriei si au deturnat demonstratia. A fost evident pentru oricine ca romanii au demonstrat in numar foarte mare, pasnic. A fost evident ca acesti demonstranti violenti au venit cu scopul de a strica demonstratia din Piata Victoriei.

Felul in care Ministerul de Interne nu a gestionat situatia si felul in care jandarmii au actionat ma nemultumeste profund. Toata lumea a avut informatiile necesare. La MI s-a stiut foarte exact cand si ce grupuri se pregatesc pentru a sparge manifestatia. In loc sa-i izoleze i-a lasat liberi sa se amestece printre demonstrantii pasnici. Au pus in pericol viata si sanatatea oamenilor simpli.

Foarte grav mi s-a parut faptul ca doamna ministru de Interne s-a dus la televizor si a spus ca nu stiut nimic.

Solicit doamnei ministru de Interne si Jandarmeriei lamuriri scrise si clare: de ce si cum a fost posibil sa fie lasate elemente violente sa distruga o manifestatie pasnica”, a acuzat presedintele.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: