Atitudinea lui Tudose fata de cardul bancar nu este doar primitiva, ci si ilegala. Premierul incalca legea pentru intarirea disciplinei financiare

news

Analistul economic Ionel Danca afirma ca premierul Mihai Tudose incalca legea prin refuzul de a primi salariul prin intermediul bancilor, pe card bancar. „Plata din casierie a unui salariu mai mare de 10000 de lei chiar si in mai multe transe (avans si lichidare) nu este permisa pentru ca incalca legea privind operatiunile de incasari si plati in numerar”, informeaza Danca.

„Persoana importanta, nu spun cine pentru ca e Prim-ministru in functie, declara ca incaseaza salariul in plic, ceea ce nu e prea legal daca salariul depaseste 10.000 de lei, ceea ce este cazul dansului.

Plata din casierie a unui salariu mai mare de 10000 de lei chiar si in mai multe transe (avans si lichidare) nu este permisa pentru ca incalca legea privind operatiunile de incasari si plati in numerar.

Iata ce spune Legea 70/2015 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar

ART. 4
(4) Operatiunile de plati in numerar efectuate de persoanele prevazute la art. 1 alin. (1), catre persoane fizice, reprezentand contravaloarea unor achizitii de bunuri sau a unor prestari de servicii, dividende, cesiuni de creante sau alte drepturi si restituiri de imprumuturi sau alte finantari se efectueaza cu incadrarea in plafonul zilnic de 10.000 lei catre o persoana. Sunt interzise platile fragmentate in numerar catre o persoana, pentru tranzactiile mai mari de 10.000 lei”, a scris analistul economic Ionel Danca pe Facebook.

Premierul Mihai Tudose a afirmat, marti, ca a refuzat sa primeasca salariul pe un card bancar, intrucat nu a dorit sa achite comisioanele impuse pentru tranzactii.

Intrebat la Romania TV de ce nu are bani in conturi la banci, seful Executivului a raspuns: „Nu prea am ce bani in banca sa am, ca astia sunt toti banii. (…) Am refuzat sa imi pun leafa pe card ca sa nu trebuiasca sa ii dau bancii aleia doi bani de cate ori folosesc cardul. Nu vreau sa ii dau, consider ca nu merita”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: