Atmosfera mortuara la Congresul PSD. Priviti chipurile delegatilor din sala in timpul discursului lui Dancila – Video

politica

Discursul sustinut de Viorica Dancila la Congresul PSD, dupa ce a fost validata, in unanimitate drept candidat al partidului la Presedintie, a fost urmarit cu apatie si cu aplauze anemice.

Figuri cazute, nepasare sau neincredere, asta se putea vedea in sala in timpul discursului sustinut de Viorica Dancila la Congresul PSD. Singurul moment in care sala s-a mai animat a fost cand Dancila a sustinut ca „sunt mai puternica decat toti acesti barbati care nu fac altceva decat sa tipe de pe margine”.

„PSD a participat azi la propriul priveghi politic. Niciodata nu am vazut un PSD atat de resemnat, debusolat, neincrezator ca poate castiga alegerile. Partidul emana esec din nodul cravatei lui Petre Daea si pana in varful tocurilor-cui purtate de sperantele social-democrate. S-au dus vremurile in care liderii PSD ridicau sala in picioare, nici macar cu vorba, ci cu simpla lor prezenta. Azi, organizatorii au angajat doi aplaudaci ca sa mai anime atmosfera.

Nu a fost scandat nici macar o data numele Vioricai Dancila, abia de doua ori s-a strigat PSD, PSD!, cu un ton de vesnica pomenire. Orlando Teodorovici a deschis de dimineta caietul de citate celebre si a oferit o lectie de filosofie la botul calului, in timp ce Mihai Fifor, alt barbat de incredere al doamnei Dancila, a reusit sa fie mai plictisitor decat crainicul care prezinta cotele Dunarii. Cea mai solicitata doamna la poze a fost Lia Olguta Vasilescu, care a afisat ostentativ (cum altfel) o curea Gucci – modelul lat – in jurul taliei. Pentru PSD a inceput numaratoarea inversa a devorarii interne: trei luni pana la alegeri, deci trei luni pana la groapa”, a comentat jurnalist Sebastian Zachmann, prezent la Congresul PSD.

„Romania si romanii merita sa tina capul sus in tara lor si in lume. Un presedinte demn nu merge sa dea socoteala la UE, ci sa apere interesele tarii sale”, a amintit in mod penibil Dancila de momentul in care a explicat in fata Parlamentului European de ce Jandarmeria i-a batut si gazat pe protestatarii din 10 august.

La final, liderii PSD au dat dovada de un entuziasm fortat, ei aplaudand in picioare si scandand „PSD, PSD”. Sala s-a golit apoi in mai putin de zece minute.

Mai mult despre: ,

Comentarii: