„Atunci e inceputul dictaturii si al terorii in Romania”. Planul diabolic al PSD, explicat in detaliu de CTP

analize

Cristian Tudor Popescu considera ca este foarte periculoasa declaratia lui Florin Iordache conform caruia, daca presedintele nu semneaza decretul de revocare din functie a sefei DNA poate urma o suspendare fara demitere. „Iordache spune ca va fi suspendat Iohannis, dar nu se va organiza referendum, ca presedintele poate ramane pur si simplu suspendat, ceea ce inseamna in mod evident instituirea dictaturii”, a declarat la Digi24 jurnalistul.

„Bineinteles. Haideti sa citim in integralitatea Constitutia si o sa gasiti acolo sanctiuni si pe aceasta chestiune. Deci pana la acel referendum de suspendare (demitere – n.r.), sunt si alte sanctiuni”, a spus el.

Florin Iordache nu a detaliat, insa, potrivit Constitutiei, seful statului poate fi suspendat si in cazul punerii sub acuzare pentru inalta tradare, cu votul a doua treimi dintre parlamentari. De la data punerii sub acuzare, seful statului este suspendat de drept, pana Curtea Suprema se pronunta.

„Mi se pare extrem de periculoasa o zicere a lui Florin Iordache, care a spus ca daca Iohannis nu semneaza decretul de revocare poate urma o suspendare fara demitere, adica presedintele suspendat de Parlament, ceea ce nu e nicio problema avand in vedere majoritatea de acolo, dar apoi Constitutia prevede ca in termen de cel mult 30 de zile sa se organizeze referendum pentru demitere sau nu.

Iordache spune ca va fi suspendat Iohannis dar nu se va organiza referendum, ca presedintele va ramane pur si simplu suspendat si ca se va instala Tariceanu ca presedinte interimar. Ceea ce inseamna in mod evident instituirea dictaturii.

Daca presedintele nu semneaza acest decret, presedintele incalca legea, Constitutia si trebuie sa sufere consecintele, adica suspendare si referendum, dar daca PSD il suspenda si ramane in acea situatie fara referendum, atunci e inceputul dictaturii si al terorii in Romania”, a precizat CTP.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Mai mult despre: , ,

Comentarii: