externe

Au ajuns in Ucraina primele tancuri americane Abrams. Zelenski: „Tancurile se pregatesc sa ne intareasca brigazile”

Primele tancuri americane Abrams au sosit in Ucraina, a anuntat luni presedintele Volodimir Zelenski, salutand o „veste buna”, relateaza AFP.

Tancurile „Abrams sunt deja in Ucraina si se pregatesc sa ne intareasca brigazile”, a precizat Zelenski pe Telegram, fara a oferi alte detalii.

Livrarea acestor tancuri catre Kiev a fost anuntata saptamana trecuta de presedintele american Joe Biden in timpul unei vizite la Casa Alba a presedintelui Zelenski, care a solicitat un sprijin militar suplimentar in plina contraofensiva ucraineana pentru eliberarea teritoriilor ocupate de Rusia.

„Saptamana viitoare, vor fi livrate Ucrainei primele tancuri americane Abrams”, a declarat liderul democrat la Casa Alba, in prezenta presedintelui ucrainean, care a efectuat a doua vizita la Washington de la invazia rusa a Ucrainei din februarie 2022.

Presedintele Biden a anuntat, de asemenea, ca a aprobat un nou pachet de ajutor militar pentru Kiev, estimat de Pentagon la aproximativ 325 de milioane de dolari, precizeaza Agerpres.

Statele Unite au promis in total Ucrainei 31 de tancuri de tip Abrams, echipate cu munitie cu uraniu saracit de 120 de mm, eficiente impotriva tancurilor si vehiculelor blindate. Cu toate acestea, ele sunt controversate din cauza riscurilor toxice pentru militari si populatie.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

7 ore ago

Basescu: „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o figura de prostalaul Europei”

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o…

5 ore ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

7 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

7 ore ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

8 ore ago