Au aparut „dovezile” lui Dragnea privind „lovitura de stat”: „Au fost facute plati din Anglia, Belgia, Franta si Olanda catre persoane fizice din grupul #rezist”

news

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica seara la Antena 3 ca „saptamana viitoare” vor iesi la iveala dovezile ca protestul din 10 august a fost o tentativa de lovitura de stat si ca a fost finantat din „extern”. Luni noapte, luju.ro a publicat mai multe inregistrari in care un pretins protestatar #rezist, caruia i-a fost blurata imaginea si i-a fost alterata vocea, vorbeste despre „plati din Anglia, Belgia, Franta si Olanda catre persoane fizice din grupul #rezist”. O penibila operatiune de intoxicare.

“Eu sunt absolut convins ca saptamana viitoare vor iesi public (dovezile – n.r.). Eu am auzit ca saptamana viitoare o sa iasa. E mai putin important de unde (am informatiile – n.r.), dar sunt sigur ca vor iesi informatii despre faptul ca s-au finantat aceste proteste, ca au fost organizati tip paramilitar, ca au vrut sa ocupe prin violenta sediul Guvernului si au provocat intruna jandarmii”, a declarat Dragnea.

Luni noapte, luju.ro a publicat mai multe inregistrari in care o persoana imposibil de recunoscut sustine ca protestul din 10 august a fost finantat din „extern”.

“Ca fost membru al grupului #REZIST am participat la mai multe intalniri in care se organizau proteste impotriva actualei guvernari. Pentru organizarea mitingului din 10 august s-a discutat in primul rand de emotia care trebuie sa o straneasca.

Cristian Dide a vrut pentru protestul din 10 august sa creeze emotie prin miscari violente. El a dorit ca instigatorii, diferit de februarie 2017 sa nu mai stea in primul rand, ci sa stea in spate, in randul 7 – 10. Si de acolo sa provoace Jandarmeria, stiind altfel ca acestia nu au cum sa extraga grupul violent si ca vor folosi gaze si alte materiale… In 10 august s-au folosit grupuri de 5 – 8 persoane, organizati foarte bine, dispersati in toata piata, care la un anumit semnal care se dadea de pe platforma auto montata in Piata Victoriei, incepeau sa arunce in jandarmi, nu simultan, dorindu-se in acest mod crearea de brese in cordonul de jandarmi”, se afirma in inregistrare.

Intr-o alta inregistrare se afirma ca protestatarii au primit bani din Anglia, Belgia, Franta si Olanda.

“Am cunostinte ca in anul 2017 si cred ca si in anul 2018 au fost facute plati din Anglia, Belgia, Franta si Olanda catre persoane fizice din grupul #rezist, unul dintre ei fiind Florin Badita, fost consilier al Monicai Macovei. Sumele care veneau din Anglia si Belgia erau cuprinse intre 1000 si 2500 euro, in timp ce din Franta si Olanda sumele erau mai mari si erau cuprinse intre 3000 si 5000 euro. Stiu ca din Franta platile erau facute de catre o asociatie, care este formata din fosti judecatori si procurori, prieteni ai Monicai Macovei, scopul acestui ajutor fiind destabilizarea politica, distrugerea partidelor puternice si cresterea unui partid mic, care ar putea fi controlat foarte usor, in asa fel incat cei din Franta sa aiba acces politic si economic mult mai usor in Romania. Din Olanda, interesul economic este principalul motiv pentru care se sustin activitatile de destabilizare, platile facandu-se catre mai multi membri din #rezist, dar in special catre Florin Badita”, mai afirma necunoscutul.

Inregistrarile au fost difuzate imediat de Antena 3.

Tot la Antena 3, Dragnea a anuntat, duminica seara, aparitia acestor „dovezi” privind finantarea protestului din 10 august.

“Eu sunt absolut convins ca saptamana viitoare vor iesi public (dovezile – n.r.). Eu am auzit ca saptamana viitoare o sa iasa. E mai putin important de unde (am informatiile – n.r.), dar sunt sigur ca vor iesi informatii despre faptul ca s-au finantat aceste proteste, ca au fost organizati tip paramilitar, ca au vrut sa ocupe prin violenta sediul Guvernului si au provocat intruna jandarmii. Astea sunt elemente ale unei tentative de lovituri de stat. Eu sper ca DIICOT si Parchetul General sa ancheteze si sa isi faca datoria fata de tara si de stat, nu fata de unii indivizi sau de alte grupuri de interese, pentru ca in fata unor evidente, daca vor iesi asa cum am auzit eu, este foarte greu sa se mai ascunda adevarul. Noi ce trebuia sa facem? Si asa s-a urmarit prin toate actiunile, Iohannis, Ciolos, PNL, USR, inclusiv ale lui Lazar, sa se intimideze Jandarmeria. De ce? Ca sa pregateasca, probabil, o alta actiune in care jandarmii sa se dea de o parte si sa paralizeze institutiile statului. Care erau motivele pentru care trebuia demisa doamna Carmen Dan? Asta s-a discutat in CEx, si de aici am vazut ca de a doua zi au inceput atacurile la mine. Le duc si pe astea, dar eu le spun tuturor colegilor de partid: obiectivul tuturor, in mod sincer trebuie sa fie pastrarea guvernarii”, a spus Dragnea.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: