Au criticat hotiile PSD pe Facebook, acum sunt citati de CNCD pentru „defaimare”. CNCD devine oficial instrument de represiune politica

politica

Mai multi teleormaneni care au comentat pe Facebook afacerile pe care le fac finii primarului PSD din Alexandria, Victor Dragusin, au fost citati la Consiliul National de Combatere a Discriminarii (CNCD) pentru a da explicatii. Acestia sunt acuzati de „defaimare”.

Teleormanenii se fac vinovati ca au comentat critic articole publicate de ziarul Liber in Teleorman despre afacerile familiei Teodorescu, Cristina si Octavian, acestia fiind finii primarului PSD din Alexandria. Reamintim ca sefa organizatiei PSD de femei din Teleorman, Tatiana Sandu, este in Colegiul Director al CNCD.

 

„Astazi, cei care au comentat s-au trezit cu citatii la usa. CNCD, institutie condusa de Tatiana Sandu, sefa a pesedistelor din Teleorman, a considerat justificata petitia Cristinei Teodorescu si a decis sa cheme la Bucuresti pentru explicatii niste oameni nevinovati, care n-au facut altceva decat sa aiba curajul de a scrie pareri negative si critici la adresa finei primarului din Alexandria. Nu ne indoim ca exista riscul ca ei sa fie amendati. Si tocmai aici e problema: dupa ce ca in Teleorman exista o frica aproape bolnava de a-ti spune punctul de vedere, vine CNCD, institutie care l-a penalizat pana si pe presedintele Romaniei, sa dea un exemplu in sensul perpetuarii fricii. Intr-un judet in care libertatea de exprimare e oricum un lux.

Intelegem din petitia pe care a trimis-o la CNCD ca fina primarului, Cristina Teodorescu, crede ca imaginea ei nu se mai poate repara si cere ajutor de specialitate. Poate era mai simplu sa nu se infrupte din banul public prin toate caile posibile”, scrie Liber in Teleorman.

Publicatia adauga ca unul dintre cei citati de CNCD a fost deja amenintat de un lider PSD sa „nu mai scrie pe Facebook asa liber”.

„Si mai interesant e faptul ca unul dintre cei citati la CNCD, Dragos Enache, ne-a povestit ca acest episod nu este singurul neplacut prin care a trecut, de cand scrie liber pe Facebook: ‘Am fost sunat pe la inceputul anului acesta de catre cineva, care s-a recomandat a fi Ionut Neacsu (fostul viceprimar al Alexandriei), care m-a sfatuit sa nu mai scriu pe Facebook asa liber, ca cine stie ce se poate intampla. Eu nu garantez ca la telefon chiar era Ionut Neacsu, pentru ca m-am intalnit cu el cateva zile mai tarziu si nici macar n-a mentionat episodul. La putin timp dupa, mi-am gasit masina zgariata in parcare.’

O alta persoana citata de CNCD ne-a spus ca motivul chemarii ei e faptul ca a postat, in loc de comentariu, fotografia unei femei obeze”, mai scrie Liber in Teleorman.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: