„Au dat in Daea pana a zbierat oaia”. O noua perla a ministrului Agriculturii, i-a multumit lui Mircea Badea ca il apara

news

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a plans, duminica, la Antena 3, ca a fost atacat foarte dur in presa din cauza declaratiilor sale. El i-a multumit lui Mircea Badea ca l-a aparat.

„Au dat in Daea pana a zbierat oaia”, a declarat Petre Daea. El s-a plans ca este atacat, ca este o tinta, si le-a multumit lui Mircea Badea  si Cornel Nistorescu ca l-au aparat.

Petre Daea a avut numeroase referiri la importanta oii pentru romani, fiind deseori ironizat pentru exprimarile sale.

”Stiti de ce merge oaia cu capu-n jos?”, a intrenat Daea in septembrie, la Festivalul Vinului de la Valea Calugareasca. Apoi tot el a oferit si raspunsul: ”Pentru ca i-e rusine de televiziuni de ce vorbeste despre ea. Se jeneaza oaia ca voi intrati in peiorativ fata de acest animal. Si nu e cazul. Ar trebui sa stopam aceasta discutie despre o specie extrem de importanta pentru tara”.

Intr-o alta declaratie, el a catalogat oaia drept o „statuie vie”.

„Oaia este o statuie vie. Aceasta este doar o definitie. Argumentele se gasesc in strafundul analizei pentru fiecare si pentru orice loc. Uitati-va dumneavoastra astazi in orice parte a tarii cat de frumos este acest animal pe pasunile verzi ale tarii romanesti. Frunza o are toata lumea, dar oile ca in Romania nu. Langa oaie gasesti o frunza, langa frunza nu poti sa gasesti o oaie”, explica Daea la sfarsitul lunii mai, intrebat de ce oaia ar trebui sa fie simbol national.

Ulterior, intr-o alta declaratie, Daea ne-a anuntat ca ”oaia are doar dorinta de a fi inteleasa de toti”.

„Oaia a unit generatii, oaia a descoperit muntele si a populat muntele. Oaia a dat mancare si ne-a imbracat, oaia a dezvoltat industria lanii, oaia a creat localitati, a generat comune si frumoase comune, uitati-va in Sibiu, oaia a sudat generatiile, tata cu fiul, bunicul cu nepotul. Marginimea Sibiului este construita din lana oii, din branza oii, din mielul oii. Astazi, sigur ca oaia are doar dorinta de a fi inteleasa de toti”, afirma Petre Daea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: