Au fost arestati 14 dintre „luptatorii pentru libertate” care au provocat violente la mitingul AUR de luni. Printre ei se afla si membri ai galeriilor echipelor de fotbal

news

14 din cele din cele 22 de persoane audiate in cazul violentelor care au avut loc la inceputul saptamanii, in centrul Capitalei, au fost plasate in arest preventiv pentru 30 de zile. Cele 22 de persoane au fost ridicate si duse la audieri sambata, in urma unor perchezitii care au avut loc in Bucuresti si judetele Giurgiu, Prahova si Ilfov. Printre cei vizati se afla si membri ai galeriilor echipelor de fotbal.

Purtatorul de cuvant al Parchetului Judecatoriei Sectorului 3, Catalina Santion, a declarat pentru News.ro ca din cele 22 de persoane ridicate sambata, in urma audierilor au fost retinute 19.

Dupa ce au fost prezentate instantei pentru luarea de masuri preventive, 14 au fost plasate in arest preventiv pentru 30 de zile, pentru alte trei a fost decisa masura controlului judiciar, iar doua au fost plasate in arest la domiciliu.

”Politisti din cadrul Politiei Capitalei , sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3, au pus in aplicare 24 de mandate de perchezitie domiciliara, in Bucuresti si judetele Giurgiu, Prahova si Ilfov si mai multe mandate de aducere, intr-o cauza vizand infractiunile savarsite in noaptea de 29/30 martie, in zona Piata Unirii. In urma perchezitiilor domiciliare au fost identificate si vor fi conduse la audieri 22 de persoane”, a anuntat sambata Politia Capitalei.

Au fost identificate si ridicate mai multe probe si mijloace de proba, inclusiv materiale pirotehnice.

In noaptea de luni spre marti, la finalul protestului fata de masurile luate pentru combaterea pandemiei, un grup de manifestanti a pornit din Piata Victoriei catre Piata Unirii, unde s-au produs violente si distrugeri. Au fost sparte vitrinele magazinelor, au fost agresati jandarmii, iar mai multe persoane agresive au fost retinute.

Politia Capitalei a anuntat dupa incidente ca a declansat cercetari pentru ultraj, dar si pentru tulburarea ordinii publice, distrugere, distrugere prin incendiere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dar si portul ilegal de obiecte periculoase, respectiv cutit. Politia a anuntat atunci ca au fost identificate 188 de persoane.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: