Au fost retinuti opt ultrasi care au participat la mitingul AUR de luni, soldat cu violente in Piata Unirii

news

Opt indivizi dintre cei 25 ridicati de politie in cursul diminetii sambata au fost retinuti pentru implicarea in violentele de luni noapte din Piata Unirii. Violentele au fost declansate de participanti la protestul AUR impotriva masurilor de protectie sanitara.

Politistii din cadrul Politiei Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3, au pus in aplicare sambata dimineata 24 de mandate de perchezitie domiciliara, in Bucuresti si judetele Giurgiu, Prahova si Ilfov si mai multe mandate de aducere, intr-o cauza vizand infractiunile savarsite in noaptea de 29 spre 30 martie in zona Piata Unirii.

In urma perchezitiilor domiciliare au fost identificate si vor fi conduse la audieri 22 de persoane, a informat Politia Capitalei.

Au fost identificate si ridicate mai multe probe si mijloace de proba, inclusiv materiale pirotehnice, a precizat sursa citata.

Actiunea a beneficiat de suportul Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, precum si de al Directiei Generale de Jandarmerie a Municipiului Bucuresti si Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Cercetarile sunt continuate de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3.

In urma protestelor de luni seara din Bucuresti, un numar de 188 de persoane au fost conduse la sectii de Politie, a informat, marti, seful Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, Bogdan Berechet. Potrivit acestuia, Politia Capitalei, sub supravegherea unitatilor de Parchet competente, a declansat cercetarea sub aspectul savarsirii infractiunilor de ultraj, tulburarea ordinii si linistii publice, distrugere, distrugere prin incendiere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, port ilegal de obiecte periculoase (cutit). Bogdan Berechet a mentionat au fost distruse vitrine, mobilier stradal, statii de autobuz, geamuri ale mijloacelor de transport.

Directorul general al Jandarmeriei Capitalei, Ionel-Catalin Stegaroiu, a precizat ca 12 jandarmi au fost raniti, trei dintre acestia mergand la spital, insa nu au necesitat ingrijiri deosebite sau internarea. Seful Jandarmeriei a aratat ca protestele din Piata Victoriei si Piata Universitatii impotriva noilor masuri dispuse de autoritati pentru prevenirea raspandirii SARS-CoV-2 si-au pierdut caracterul pasnic spre miezul noptii, cand o parte a grupului de manifestanti au atacat fortele de ordine, aruncand cu obiecte contondente, pietre, provocand ranirea jandarmilor si pagube materiale.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: