Au inceput sa curga plangerile penale la adresa jandarmilor ale celor raniti. Anunt al procurorilor militari

news

Procurorii militari au primit, pana la ora transmiterii stirii, 19 plangeri penale impotriva jandarmilor, depuse de catre protestatarii prezenti la mitingul de vineri, din Piata Victoriei.

Pana duminica dupa-amiaza, procurorii militari au inregistrat 19 plangeri depuse impotriva jandarmilor, de catre protestatarii care au participat la mitingul de vineri, din Piata Victoriei.

De asemenea, procurorii militari fac apel la participantii protestului de vineri seara, care au fost raniti sau care pot oferi informatii relevante pentru ancheta sa se prezinte la Parchetul Militar din Capitala, au precizat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Toti cei care au fost raniti sau au participat la protestul de vineri seara din Piata Victoriei si care pot oferi informatii importante pentru ancheta procurorilor, sunt invitati la sediul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Bucuresti (strada George Georgescu, nr.2) pentru a oferi datele sau imaginile pe care le detin.

Procurorii militari au precizat, intr-un comunicat de presa transmis sambata, ca s-au autosesizat dupa violentele de la protestul din Piata Victoriei si au deschis un dosar penal privind modul in care au intervenit jandarmii. Parchetul Militar va prelua si toate plangerile penale depuse la sectiile de politie, pe care le va reuni intr-un singur dosar.

„In cursul zilei de astazi, 11 august 2018, procurori militari din cadrul Parchetului Militar Teritorial de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti s-au sesizat din oficiu, fiind inregistrat dosar penal cu privire la modul de interventie al jandarmilor si incidentele petrecute la manifestatia din Piata Victoriei din Bucuresti in cursul zilei de 10 august 2018, precum si in cursul noptii de 10 spre 11 august 2018. De asemenea, la Parchetul Militar Teritorial de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti urmeaza sa fie colectate inclusiv sesizarile depuse la sectiile de politie, iar toate plangerile penale depuse vor fi inregistrate sub numar unic”, informeaza parchetul, prin comunicatul de presa de sambata.

Jandarmii au intervenit in forta, vineri seara, cu gaze lacrimogene si tunuri de apa, in Piata Victoria, pentru a dispersa protestatarii aflati in fata sediului Executivului. Peste 400 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Comentarii: