Au incercat sa o compromita, insa inregistrarile arata cat de tare lupta Kovesi: ”Ne-am speriat sau ce? Cine s-a speriat sa plece”

news

Romania TV a dat publicitatii un set de inregistrari din cadrul unei sedinte a Laurei Codruta Kovesi cu procurorii din subordine in care le reproseaza acestora ca au incetinit ritmul. ”Ne-am speriat sau ce? Cine s-a speriat sa plece”, le transmite dur Kovesi.

”Dar sunt unii care nu fac nimic. Noi nu am putut trimite in judecata un inculpat, din 8000 de dosare, daca voi din sala asta ma convingeti, plec si nu mai zic nimic. Unii si aceiasi sunt injurati de dimineata pana seara si altii stau la umbreluta noastra. Lasa sa sefa se descurca, Uncheselu se descurca, Dumitriu se descurca si asa mai departe. Si va mint, si liniste e frumos la DNA, nu?! Salarii mari, nu ne intreaba nimeni cand venim, cand plecam, stam cu curul pe dosare, nu ne intreaba nimeni de ele, pai nu se poate”, se aude pe inregistrari.

”Dupa decizia CCR mi-as fi dorit sa iesim cu un dosar cu un ministru, sa presam, sau macar pe un dosar important. Ne e teama ca CCR a zis ca am derapat. Isi bat altii joc de munca noastra, noi sa stam doar sa incasam. Nu degeaba tot zic ca e important sa iesim. (..) Daca simt ca nu mai avem curaj o sa se urce cu picioarele pe noi. (..) 3,4 dosare importante. Noi, de la inceputul anului ne-am luat-o in freza si cu OUG 13 si oamenii ne-au aparat”, ar fi spus Kovesi.

”Ne-am speriat sau ce? Cine s-a speriat sa plece sau cine nu are chef de munca sa plece! Raman 10 oameni la DNA, d-aia nu avem de treaba, frate, si ne luptam pana in panzele albe si am auzit comentarii pe dosarul cu OUG 13. Domn`e, eu mi-am asumat acest dosar impreuna cu domnul Surugiu si cu domnul Uncheselu. N-au facut un milimetru de la stanga sau la dreapta fara ca eu sa spun, da, domnule, sunt de acord si sustin treaba asta si cred in continuare ca am facut ceva legal si corect, chiar sa zica CCR ca am derapat institutional pentru ea. O sa iau cele patru dosare existente si le pun in brate si ii zic ”Ia-le domnule Morar, spala-te cu ele pe cap”. Noi dam cu subsemnatul si la Inspectie si la Ministerul Justitiei, ne injura toata lumea de dimineata pana seara si ne-am asumat pentru ca am crezut ca facem niste lucruri si altii stau cu dosarele sub fund si nu fac nimic”, a spus Kovesi, potrivit inregistrarilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: