Au mintit cu totii. Jurnalistul Dan Tapalaga anunta ca OUG pe amnistie si gratiere va fi adoptata maine. Prevederi scandaloase, care vor scoate Romania din randul tarilor civilizate

news

Jurnalistul Dan Tapalaga are informatii potrivit carora exista un „risc iminent” ca ordonanta de amnistie si gratiere sa fie aprobata in sedinta de marti a Guvernului. Tapalaga a anuntat si ianuarie 2017 ca guvernul va adopta OUG 13, desi toti reprezentantii Executivului negau.

„Ordonanta de Urgenta privind amnistia si gratierea ar urma sa fie adoptata in sedinta guvernului de marti, au declarat pentru G4Media.ro mai multe surse oficiale. Potrivit acestora, ar urma sa fie amnistiate toate faptele pedepsite cu inchisoarea pana la un anumit numar de ani, cu exceptia infractiunilor comise cu violenta.

Unele surse vorbesc de un numar de ani suficient de generos cat sa scape cat mai multi dintre politicienii cu probleme penale, altii avanseaza chiar zece ani. Nu este clar totusi pana unde se va intinde masura amnistiei si gratierii, nici cati politicieni de top vor scapa de dosare si condamnari”, a scris Tapalaga pe g4media.ro.

Potrivit specialistilor, o Ordonanta de Urgenta poate fi trimisa la Monitorul Oficial spre publicare si fara semnatura de la Ministerul Justitiei, daca ministerul nu figureaza printre initiatori. Un OUG pe amnistie si gratiere ar putea fi initiat fara probleme de Ministerul de Interne, daca Guvernul doreste sa sara MJ din procedura de adoptare.

Ministrul Tudorel Toader a declarat luni ca la Ministerul Justitiei nu exista in dezbatere sau avizare o ordonanta de urgenta privind amnistia si gratierea. „Sa nu vorbim despre situatii ipotetice. Nu avem asa ceva in Ministerul Justitiei, nici in dezbatere, nici in avizare”, a spus Toader.

Si Varujan Vosganian a tinut sa infirme, luni, informatiile date publicitatii de mai multe surse oficiale potrivit carora Guvernul pregateste o OUG pe amnistie si gratiere.

”Suntem la curent, suntem informati cu ultimele zvonuri din media, dar ceea ce pot sa va spun este faptul ca nu va fi data o Ordonanta de Urgenta privind amnistia si gratierea”, a declarat deputatul Varujan Vosganian, purtator de cuvant al ALDE.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: