„Au o atitudine de baieti suparati ca au fost prinsi cu mata in sac”. Iohannis ridiculizeaza reactiile tafnoase ale ministrilor PSD la adresa Comisiei Europene

politica

Presedintele Klaus Iohannis a explicat termenul de ”euro-ofuscare” folosit atunci cand s-a referit la reactia unor lideri politici, el spunand ca dupa atentionarea Comisiei Europene privind devierea semnificativa de la tintele de buget anumiti politicieni au avut „o atitudine de baieti suparati ca au fost prinsi cu mata in sac”, scrie news.ro.

„Nu asta este atitudinea care corecteaza comportamentul si de asta am spus: mi s-au parut asa, artificial jigniti, suparati si, fiindca a venit o atentionare din zona Comisiei, mi s-a parut ca acest cuvant, euro-ofuscat, ar descrie destul de bine aceste reactii”, a afirmat Iohannis la finalul vizitei uzinei Automobile Dacia S.A.

De asemenea, intrebat la cine s-a folosit cand a folosit expresia „actanti politici care au o euro-ofuscare”, presedintele a spus: “Dupa atentionarea mea benigna referitoare la absorbtia fondurilor europene, a venit o evaluare un pic mai dura, chiar din partea Comisei, care atentioneaza ca Romania, in continuare, are o deviere semnificativa de la tintele de buget. Acest lucru, evident este adevarat, trebuie sa ne dea de gandit si trebuie sa duca la o anumita actiune din partea guvernantilor. Din pacate, am vazut la diferiti politicieni, care au treaba cu aceste lucruri, ca nu numai ca nu au recunoscut ca asa este, au avut o atitudine de baieti suparati ca au fost prinsi cu mata in sac. Nu asta este atitudinea care corecteaza comportamentul, de asta am spus: mi s-au parut asa, artificial jigniti, suparati”.

La dezbaterea despre industria auto la care a participat, la Pitesti, Iohannis a spus, ca, daca adunam cati kilometri de autostrada au promis guvernantii din ultimii 20 de ani, ”am avea autostrazi cat China”.

El a deplans si ceea ce a numit ”euro-ofuscare”, adica faptul ca guvernantii, in loc sa corecteze cand li se atrage atentia asupra unor lucruri, ies la televizor si inventeaza scuze.

Seful statului a mai afirmat ca autoritatile guvernamentale trebuie sa inteleaga – odata pentru totdeauna – ca investitorii straini nu trebuie priviti cu adversitate si ca, dimpotriva, Executivul ar trebui sa faca toate eforturile pentru a aduce in Romania noi firme straine, cat mai performante.

Guvernul va adopta un pachet de investitii strategice realizate prin parteneriat public-privat, urmand sa fie realizate, in acest fel, trei autostrazi, a anuntat joi premierul Viorica Dancila, inainte de sedinta de guvern. Anuntul premierului vine dupa ce presedintele Klaus Iohannis a criticat ritmul lent al construirii de autostrazi, precum si faptul ca proiectele referitoare la cele trei spitale regionale nu avanseaza.

Potrivit premierului, in acest prim pachet de investitii sunt curpinse Autostrada Ploiesti – Comarnic – Brasov, Autostrada Targu Mures – Targu Neamt – Iasi – Ungheni, Autostrada Bucuresti – Craiova – Lugoj, de la Craiova si ramificatie spre Calafat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,

Comentarii: