Au o gena superioara? De ce in comunitatile Amish nu exista CANCER, diabet si autism

life

Un studiu recent publicat in revista Cancer Causes and Control, citat de Doctor Expres, a scos la iveala faptul ca nu exista practic niciun caz de cancer in rindul populatiei Amish, considerata cea mai sanatoasa din America. Cercetatorii de la Universitatea de Stat din Ohio au lansat initial un studiu asupra populatiei Amish pentru a vedea daca ratele de cancer sint mai mari in absenta serviciilor conventionale de ingrijire medicala si in conditiile in care, grupurile fiind putin numeroase, membrii sint nevoiti sa se casatoresca intre ei. Ceea ce au gasit era exact pe dos.

Iata citeva dintre caracteristicile stilului de viata Amish, ca posibile cauze ale sanatatii lor de fier.

1. Amish nu se vaccineaza. In istoria recenta a comunitatii s-au inregistrat doar 3 cazuri de autism, iar dintre acestea, doua au aparut la acei copii care fusesera vaccinati (o mica minoritate a acceptat imunizarea). Cu toate ca refuzul vaccinarii ar trebui sa fie luat in calcul ca o posibila explicatie pentru absenta autismului (2% dintre copiii americai dezvolta boala), lumea crede ca Amish au o gena superioara. In ciuda presiunii constante din partea guvernului, Amish inca refuza sa se vaccineze. Ei considera ca aceasta e vointa lui Dumnezeu.

2. Amish consuma hrana organica, produsa local. Amish nu numai ca evita produsele alimentare preambalate si procesate, ei isi cultiva singuri hrana, folosind metode de agricultura ecologica. Au propriile animale, hranite natural. Maninca alimente de sezon in timpul lunilor de recoltare, cind valorile nutritionale sint mai mari, iar surplusul e conservat prin fermentare, ceea ce inseamna un plus de antioxidanti. Astfel, nu e de mirare ca nu cunosc afectiuni ca: ADHD, alergii alimentare si astm.

3. Amish maninca o multime de grasimi sanatoase. In rindurile populatiei, supraponderalii sint foarte rari, in ciuda dietei bogate in grasimi: unt, carne, oua, lactate crude. Untul si lactatele naturale contin o multime de vitamine solubile in grasimi, cum ar fi A, E si K2 (implicata in metabolismul calciului, insuficienta in dietele moderne). Carenta in Vitamina K duce la boli cardiovasculare, osteoporoza si chiar cancer.

4. Amish sint activi fizic. In comparatie cu rata globala de obezitate (31% in America), Amish au o rata de obezitate de numai 3%. Din moment ce nu folosesc masini, se misca mult: barbatii fac, in medie, 18.000 de pasi pe zi, iar femeile, 14.000. Dr. David R. Bassett, profesor la Universitatea din Tennessee, Knoxville, spunea: „Amish au fost in masura sa ne arate cit de departe am decazut in ultimii 150 de ani. Stilul lor de viata indica faptul ca activitatea fizica a jucat un rol important in mentinerea stramosilor nostri sanatosi si in forma”.

5. Amish traiesc fara stres. Atunci cind sintem stresati, nivelul de cortizol creste, ceea ce favorizeaza boli de inima, dezechilibre hormonale, un nivel ridicat de zahar in singe, valori crescute ale colesterolului si obezitate. Amish sint o comunitate libera de stres. Ei traiesc in ritm lent, calm. Nu concureaza intre ei, se considera egali, coopereaza si sint in armonie. Amish traiesc cam cum traiau europenii acum 300 de ani.

In America de Nord, populatia Amish numara circa 300.000 de membri. Iata mai jos un documentar despre stilul de viata al comunutatii Amish realizat de National Geographic.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: