externe

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe aeroportul din Dubai, in conditiile in care ploile abundente au revenit in Emiratele Arabe Unite, potrivit CNN.

Furtuna vine la doar doua saptamani dupa ce ploi record au declansat inundatii daunatoare in mai multe parti ale tarii si in Oman, care au ucis cel putin patru persoane in Emiratele Arabe Unite si au blocat animatul oras Dubai. IN inundatii au murit cel putin 19 oameni in Oman, inclusiv 10 copii al caror autobuz scolar a fost maturat de potop.

Imaginile din orasul de coasta Ras Al-Khaimah au aratat joi palmierii aplecandu-se din cauza vantului puternic, ploile abundente si fulgerele care au luminat cerul.

Precipitatiile nu au fost la fel de abundente ca acum doua saptamani, dar Dubaiul a experimentat 20 de milimetri de ploaie in 12 ore, mai mult decat dublu fata de cantitatea normala in lunile aprilie si mai la un loc. Abu Dhabi a vazut 34 mm in 24 de ore, de peste patru ori mai mult decat de obicei in aprilie si mai.

Locuitorii au parut mai bine pregatiti de data aceasta. Muncitorii au fost vazuti deschizand canale de scurgere pe strazi cu o zi inainte de ploi, iar notificari de urgenta au fost trimise pe telefoanele mobile ale locuitorilor, avertizandu-i sa ramana acasa acolo unde este posibil.

Autoritatile au ordonat munca la distanta si studiul online in zonele afectate joi si vineri. Drumurile catre zonele joase, predispuse la inundatii au fost inchise, in timp ce oamenilor li s-a cerut sa stea departe de zonele muntoase, desertice si maritime.

Oamenii de stiinta au legat precipitatiile record care au lovit Emiratele Arabe Unite si Omanul in urma cu doua saptamani de schimbarile climatice. O echipa de 21 de oameni de stiinta si cercetatori, in cadrul initiativei World Weather Attribution, a descoperit ca schimbarile climatice provoaca precipitatii extreme in cele doua tari – care cad de obicei in anii in care se manifesta fenomenul El Nino – cu 10-40% mai intense decat ar fi fost fara incalzire globala.

In mai putin de 24 de ore in timpul acelui eveniment, Emiratele Arabe Unite au cunoscut cele mai abundente precipitatii de cand au inceput inregistrarile in urma cu 75 de ani. Dubaiul a experimentat echivalentul a peste un an si jumatate de ploaie in acea perioada.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

3 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

8 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

7 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

7 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

7 ore ago