Augustin Lazar anunta presiuni la adresa procurorilor care se ocupa de violentele din Piata Victoriei: „Avertizez asupra pericolului generat de atacurile sistematice, din media”

news

Parchetul General, condus de Augustin Lazar, avertizeaza ca procurorii care se ocupa de investigarea violentelor din Piata Victoriei sunt supusi unor „atacuri sistematice, din media”.

”In urma activitatilor desfasurate in cursul zilei de astazi, 17 august 2018, in dosarul privind anchetarea evenimentelor ce au avut loc cu ocazia mitingului organizat in Bucuresti, zona Piata Victoriei, in data de 10.08.2018, evenimente care au avut ca rezultat ranirea mai multor persoane, numarul plangerilor inregistrate a ajuns la 238, fiind efectuate pana in prezent 106 audieri.

Sunt in curs de desfasurare activitati investigative pentru identificarea persoanelor implicate in comiterea violentelor, inclusiv din randul fortelor de ordine.

Mentionam ca in perioada 18-19 august 2018, intre orele 9.00-14.00, se va desfasura activitate de relatii cu publicul la sediul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, strada George Georgescu nr. 3 , sector 4, Bucuresti, iar incepand cu data de 20 august 2018 se vor efectua acte de urmarire penala, inclusiv primirea de plangeri sau denunturi la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, situat in Bulevardul Libertatii nr. 12, sector 5, Bucuresti.

Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie avertizeaza asupra pericolului generat de atacurile sistematice, din media, la care sunt supusi unii procurori care instrumenteaza dosarele aflate in atentia opiniei publice.

Totodata, reitereaza asigurarea efectuarii unor anchete impartiale si efective pentru aflarea adevarului privind faptele comise, identificarea persoanelor implicate, precum si al stabilirii responsabilitatilor legale”, se arata intr-un comunicat al Parchetului General.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: