politica

Augustin Lazar, atac la Dragnea: Cineva are nevoie sa produca un carambol judiciar. Nevoia imperioasa este clara de a subordona justitia

Procurorul general, Augustin Lazar, a subliniat ca decizia ministrului Justitiei de a declansa procedura evaluarii sale reprezinta dovada faptului ca persoane cu „proceduri judiciare” au nevoie sa se produca un carambol judiciar si sa subordoneze justitia, ce s-a vadit a fi independenta in anchete.

„Desigur ca a fost un anunt brusc, care parea sa fie sa fie oarecum impotriva cursului unei relatii de comunicare pe care ministrul Justitiei dorea sa o dezvolte cu noi. Aveam impresia ca in urma revocarii procurorului-sef DNA domnia sa dorea sa arate ca poate avea o conduita a unui ministru de Justitie conform atributiilor pe care le are si sa aiba o relatie armoniasa cu Ministerul Public. In ultima discutie pe care am avut-o asa parea.

Si dintr-o data, brusc, au aparut niste nevoie ale cuiva, ale unor persoane care am inteles ca i-au fost induse domnului ministru, respectiv s-a introdus aceasta tema falsa brusc, tema pretinsei descoperiri recente de cineva care este chemat sa raspunda penal a unor protocoale a Ministerului Public, o alta institutie a statului roman, cu SRI”, a declarat procurorul general, Augustin Lazar, la RFI, potrivit Mediafax.

Lazar a mai subliniat ca de existenta acestor protocoale se stia de multa vreme, iar ministrul Justitiei si CSM au primit documentele pentru a se demonstra ca Ministerul Public nu are nimic de ascuns.

Nimic nu este surprinzator pentru un om rational si dintr-o data cineva, avand o nevoie imperioasa sa produca un carambol judiciar. Nevoia imperioasa este clara de a subordona justitia independenta, care se vadeste a fi impartiala in ceea ce se face in aceste momente. De a subordona Ministerul Public, care se vadeste a fi impartial in anchetele sensibile pe care le desfasoara acum„, a mai spus Augustin Lazar.

Intrebat cine are nevoie sa produca un carambol judiciar, procurorul general a raspuns: „Media este inteligenta, nu trebuie sa explic eu cine are proceduri judiciare si cine nu are„.

Procurorul general a asigurat ca luni va publica toata corespondenta purtata cu CSM si cu ministrul Tudorel Toader in ceea ce priveste protocoalele.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat sambata, pe Facebook, ca declanseaza procedura legala pentru evaluarea activitatii desfasurate de catre procurorul general, Augustin Lazar.

In replica, procurorul general, Augustin Lazar, a precizat ca intreaga colaborare PG-SRI a fost efectuata in cadrul legii si ca va publica toata corespondenta cu CSM si Ministerul Justitiei privind tema protocoalelor care este, de fapt, una falsa.

Urmareste-ne si pe:
Speranta Erhan

Share
Published by
Speranta Erhan

Recent Posts

Miting urias in Tbilisi, Georgia: „Nu vrem sa ne intoarcem in Uniunea Sovietica” – Video

Zeci de mii de georgieni au marsaluit sambata prin capitala Georgiei, Tbilisi, la 11 mai,…

3 ore ago

Aurora boreala va putea fi vazuta pana duminica si in Romania. Care este cauza acestui fenomen

Cerul noptii a fost luminat vineri noapte de aurora boreala in locuri in care aurorele…

11 ore ago

Tragedie in muntii Rodnei. O turista, cautata de salvamontisti, a facut gasita moarta

Potrivit reprezentantilor Salvamont, salvatori din judetul Bistrita Nasaud au intervenit, sambata, pentru recuperarea unei femei…

12 ore ago

Romania va avea 915 sectii de votare, in strainatate, pentru europarlamentare. In 2020 au fost 748 de sectii

 „Ministrul afacerilor externe Luminita Odobescu a emis, in acest sens, ordinul ministrului afacerilor externe nr.…

12 ore ago

Fermierii, manifestatii masive in Polonia. Si agricultorii romani pregatesc „proteste ample”

Mii de fermieri polonezi au manifestat ieri impotriva reglementarilor in materie de mediu ale UE,…

12 ore ago

Parlamentul din Kuweit a fost dizolvat din cauza „coruptiei extinse”. Conducatorul statului: „Am luat aceasta decizie dificila pentru a salva tara”

Incertitudine politica in Kuweit dupa ce conducatorul statului a suspendat parlamentul national, acuzand faptul ca…

8 ore ago