Augustin Lazar descifreaza misterul comportamentului judecatorului militar Constantin Udrea. Precizari taioase ale procurorului general

news

Parchetul General transmite, intr-un comunicat de presa ca acuzatiile judecatorului militar Udrea Constantin privind protocoalelor secrete incheiate intre Ministerul Public si SRI trebuie privite in contextul in care exista o sesizare la Inspectia Judiciara la adresa judecatoului din partea procurorului general, Augustin Lazar.

„Vazand interesul reprezentantilor mass-media privind declaratiile publice ale domnului Constantin Udrea, judecator militar la Curtea Militara de Apel Bucuresti, Biroul de informare si relatii publice este abilitat sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

La data de 20 decembrie 2017, domnul Augustin Lazar, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a sesizat Inspectia Judiciara, in temeiul art. 45 alin. (2) si (3) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, in vederea efectuarii de verificari prealabile cu privire la existenta indiciilor savarsirii abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. s) si t) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor de catre domnul colonel magistrat Udrea Constantin, sesizare respinsa de catre Inspectia Judiciara.

De asemenea, domnul Augustin Lazar, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a sesizat Inspectia Judiciara, in temeiul art. 45 alin. (2) si (3) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, in vederea efectuarii de verificari prealabile cu privire la eventuala comitere de catre judecatorul Udrea Constantin a abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. r) si t) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, sesizare clasata de catre Inspectia Judiciara.

Declaratiile publice ale domnului judecator militar Udrea Constantin trebuie interpretate in contextul expus anterior, cel al existentei unor sesizari adresate Inspectiei Judiciare de catre procurorul general al PICCJ referitoare la conduita acestuia.

Conducerea PICCJ considera ca afirmatiile domnului judecator reprezinta opinii personale, partinitoare si, totodata, atrage atentia asupra unei posibile incalcari a obligatiei de rezerva impusa magistratului, in conditiile in care are spre solutionare cauze in care pot fi incidente aspecte pe care le critica, iar abordarile acestuia nu s-au situat la nivel de principiu, ci au constat in afirmatii punctuale, pentru care nu a prezentat dovezi”, se afirma in comunicatul Parchetului.

Judecatorul Constantin Udrea de la Curtea Militara de Apel a spus ca aplicarea protocoalelor secrete, incheiate intre Ministerul Public si SRI, reprezinta un exemplu de „crima organizata”, deoarece in centrul lor se afla Serviciul care ajunge la toate structurile judiciare pentru propriile interese.

„Impotriva cui se indreapta aceste protocoale? Avand in vedere ca in centrul lor se afla SRI, vedeti ca radiaza ca o roata cu spite, catre toate structurile judiciare, este de fapt o crima organizata. Aceasta activitate de creare si de punere in aplicare a protocoalelor secrete constituie crima organizata, deoarece oamenii sunt calificati, stiu ce au facut, stiu impotriva cui sunt indreptate protocoalele, stiu ca se adauga la lege”, a declarat judecatorul Constantin Udrea, intr-un interviu exclusiv pentru Mediafax.

Acesta a mai spus ca protocoalele secrete le permit ofiterilor SRI sa controleze procesul penal, in locul procurorului: „Desi legea ii obliga sa furnizeze totul, prin protocoale se admite sa nu se furnizeze totul, adica sa nu se dea toata inregistrarea, sa nu se dea tot documentarul, desi legea obliga la asta”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: