Augustin Lazar, hartuit cu acuzatii grave. Judecator militar: „Sa spuna daca e normal sa se scalde in piscina SPP”

news

Judecatorul militar Constantin Udrea ii raspunde lui Augustin Lazar, care a spus ca cel dintai a avut opinii personale si partinitoare, subliniind ca si procurorul general a fost partinitor atunci cand nu a constatat infractiunea unui sef al SPP si ca a facut baie in piscina unui ofiter SPP.

„Nu sunt numai doua, sunt mai multe (sesizari la Inspectia Judiciara, n.r) (…) Au mai fost doua clasate. Una privea un accident de vanatoare in care era implicat un ofiter SPP, cu moartea unui vanator pe raza unei localitati din Prahova, vanatoare la care a participat si un sef al unui serviciu secret. Niciunul dintre participanti nu avea asigurare de raspundere civila obligatorie ce se pedepseste cu inchisoarea, e infractiune. In momentul cand cauza a fost instrumentata de un procuror militar din raza judetul Prahova, Toma il cheama – avea rang de procuror de judecatorie, dar a fost promovat odata cu cauza si a ajuns procuror de Inalta Curte, prin delegare, la sectia parchetelor militare de pe langa Inalta Curte”, a declarat judecatorul Constantin Udrea, pentru Mediafax.

Acesta a spus ca respectivul caz a ajuns la el in contestatie, prilej cu care a sesizat anumite nereguli pe care le-a remediat.

„Am dispus trimiterea cauzei la judecata, dar l-am sesizat si pe procurorul general cu faptul ca procurorul militar competent a refuzat sa faca cercetari si cu privire la infractiunea de care va vorbeam: niciunul dintre vanatori nu avea asigurare obligatorie. M-au sacait in continuare si au sesizat Inspectia Judiciara. Balaceala in piscina se refera la conducatorul acelui serviciu”, a mai precizat judecatorul.

Constantin Udrea a mai spus ca generalul Gheorghe Cosneanu de la Sectia Parchetelor militare a Parchetului General a fost coleg de camin cu Augustin Lazar.

„Sa spuna daca e normal sa se scalde in piscina SPP si sa nu constate infractiunea sefului SPP. Sa spuna daca e normal si daca asta e partinitor, sa spuna public: ‘Aveam obligatia sa constat, n-am constatat’. Impreuna cu Cosneanu (procurorul general s-a scaldat in piscina, n.r.)”, a mai spus Constantin Udrea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: