Augustin Lazar il bate pe Tudorel Toader cu propriile arme. Procurorul general recurge la artificii juridice pentru a bloca revocarea

news

Avocatii lui Augustin Lazar au cerut, la termenul de miercuri al procesului de la Curtea de Apel Bucuresti prin care acesta cere suspendarea procedurii de revocare, sesizarea Curtii Constitutionale pentru a se decide daca Lazar poate fi citat ca persoana fizica sau in calitate de procuror general.

La ora transmiterii stirii, procesul este in desfasurare la Curtea de Apel Bucuresti, judecatorul urmand sa decida daca sesizeaza sau nu Curtea Constitutionala cu aceasta cerere.

Procesul in care se judeca cererea procurorului general Augustin Lazar de suspendare a procedurii de revocare din functie a ajuns la Bucuresti, in urma deciziei dispuse de Curtea de Apel Alba Iulia. Procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazar a fost declansata de catre ministrul Tudorel Toader in 24 octombrie. Augustin Lazar a depus la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din functie declansata de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, care a fost ulterior a fost declinata Curtii de Apel Bucuresti.

La inceputul lunii decembrie, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, se declara convins ca Augustin Lazar va trage de timp in procesul de la Curtea de Apel Bucuresti, in care a contestat revocarea, pentru a-i expira mandatul de procuror general.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: