news

Augustin Lazar il ciuruie pe Tudorel Toader: „A venit aici tiptil, sa starneasca intrigi. A esuat in demersurile ilegale pe care le-a facut”

Procurorul general, Augustin Lazar, a declarat, joi, referitor la anuntul ministrului Justitiei de a declansa procedura de numire a unui nou procuror general, ca aceasta nu este lansata oficial, precizand insa ca Toader s-a intalnit cu un procuror din PG cu „probleme de reprezentativitate”. „Domnul ministru a venit tiptil aici”, a spus Lazar.

„Trebuia sa ia legatura cu Ministerul Public, cu procurorul general, cu nimeni altcineva. Trebuie sa aiba curaj, procurorul general nu mananca oameni. Am primit la birou pe oricine a venit. De asemenea, ne gandim la jurisprudenta Curtii Constitutionale a Romaniei, care spune foarte clar ca institutiile trebuie sa coopereze loial, adica ministrul Justitiei nu poate veni sa starneasca intrigi intr-o institutie, trebuie sa vina sa ia legatura cu conducatorul institutiei si sa-si spuna barbateste ce probleme sunt. Cum sa ma convoace? Domnia sa a venit la mine in institutie, nu m-a convocat nicaieri. Ma mai gandeam daca era cazul de mers unde… ma rog, am fost sigur ca nu voi merge unde nu e cazul sa merg. Dar, daca a venit in Ministerul Public, singurul care poate lua o decizie de a reprezenta MP in raport cu un alt ministru este procurorul general”, a afirmat Lazar, la iesirea de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ).

Reactia procurorului general vine in conditiile in care ministrul Justitiei a anuntat ca s-a intalnit cu procurorul Elena Iordache, presedintele Asociatiei Procurorilor.

Referitor la anuntul de declansare a procedurii de numire a unui nou procuror general, Augustin Lazar a precizand ca procedura nu a fost lansata oficial.

„Domnul ministru tocmai a recunoscut ca a esuat in demersurile ilegale pe care le-a facut, a recunoscut ca trebuie inceputa procedura pentru urmatorul mandat. A venit si a spus ca se termina mandatul procurorului general. (…) Nu exista procedura lansat oficial, nu exista o procedura serioasa. Noi trebuie sa vedem mai intai un anunt care are in spate o procedura care este deja lansata, care are un caracter legal. Informatia zilei nu era faptul ca domnul ministru a venit tiptil aici si nu a avut curajul sa ia legatura cu procurorul general, ci faptul ca magistratii din tara sunt convocati in adunari generale de CSM sa-si dea cu parerea, sa-si spuna opinia cu referire la un act normativ suspect de neconstiutionale – ordonanta de urgenta care tocmai a fost publicata si care va bloca Ministerul Public. Nu vom mai avea un Minister Public functional, spre bucuria unora”, a sustinut Lazar.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Piedone o acuza pe Anca Alexandrescu ca a luat spaga: „Vrei sa spun eu despre traistele tale pe care le-ai carat?” – Video

Scandal in direct la Realitatea Plus, luni seara, intre o realizatoare a postului, Anca Alexandrescu,…

12 minute ago

Tatal lui Adrian Sarbu a fost gasit injunghiat in stomac in baie. El are 95 de ani – Surse

Tatal lui Adrian Sarbu a fost gasit, marti, cu o plaga in stomac in baia…

O oră ago

Fortele ruse au facut noi progrese pe frontul din estul Ucrainei, apropiindu-se periculos de Harkov

Fortele ruse au preluat in ultimele ore controlul asupra localitatii Lukianti, in apropiere de granita…

25 de minute ago

Zeci ce politisti georgieni au batut un protestatar pro-european in timp ce acesta era cazut la pamant – Video

Prim-ministrul georgian Irakli Kobahidze a cerut parlamentului sa adopte proiectul de lege al „agentilor straini”,…

24 de minute ago

Biden a semnat legea privind interzicerea importului de uraniu imbogatit rusesc

Presedintele SUA, Joe Biden, a semnat la 13 mai o lege care interzice importul de…

23 de minute ago