news

Augustin Lazar il lasa in ofsaid pe Tudorel Toader. Avocatul borfasilor ramane fara un motiv de scandal la adresa DNA

Procurorul general Augustin Lazar a dispus luni incetarea delegarii in cadrul DNA pentru sase procurori, care nu indeplinesc conditia de vechime in functie de minim opt ani.

„La data de 2 august 2018, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Augustin Lazar, a solicitat procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie evidenta nominala a procurorilor delegati in cadrul Directiei si care nu indeplinesc conditia de vechime in functie de minim 8 ani. Situatia solicitata a fost transmisa in cursul zilei de azi, 6 august 2018, data la care, prin ordin al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a fost dispusa incetarea delegarii in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie pentru un numar de sase procurori”, informeaza Parchetul General, printr-un comunicat de presa.

Parchetul General arata ca, dupa intrarea in vigoare a modificarilor si completarilor aduse Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, nu au mai fost facute delegari ale unor procurori care nu indeplinesc conditia de vechime de minim opt ani, necesara pentru numirea in functie la DNA.

Procurorul-sef adjunct al DNA, Calin Nistor, a declarat, vineri seara, ca la DNA sunt delegati 7 sau 8 procurori.

Ulterior, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat ca asteapta de la Calin Nistor „un raspuns corect si complet”, mentionand ca sunt, de fapt, 20 de delegari la DNA.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

35 de minute ago

Ignorand total faptul ca Rusia este stat agresor, China acuza SUA ca ar fi „direct responsabile de crearea si amplificarea crizei ucrainene”

Statele Unite sunt direct responsabile pentru crearea si dezvoltarea crizei ucrainene pana la stadiul actual,…

25 de minute ago

Ciolacu, la Iasi, enervat ca a fost intrebat despre pozitia sa fata de moldoveni: „Nu cred ca n-ati zis vreodata bancuri cu ardeleni, cu olteni”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, la Iasi, referindu-se la declaratia sa ca ”Buzaul nu…

15 minute ago

Presedintele cubanez cere SUA sa scoata Cuba de pe lista statelor care sponsorizeaza terorismul

Presedintele cubanez Miguel Diaz-Canel cere Statelor Unite sa scoata Cuba de pe lista statelor care…

28 de minute ago

Loviturile asupra aerodromului Belbek din Crimeea au distrus 3 avioane rusesti, arata imaginile din satelit. Au fost folosite rachete ATACMS

Imaginile din satelit din 16 mai ale urmarilor presupuselor lovituri cu rachete ucrainene asupra aerodromului…

O oră ago