Augustin Lazar le taie avantul PSD-istilor, le transmite sa-si ia gandul de la OUG pe codurile penale. Declaratie transanta

news

Procurorul general Augustin Lazar a declarat, miercuri, intrebat de initiativa social democratilor de a da ordonanta de urgenta pe codurile penale, ca prioritatile sistemului judiciar roman sunt in raportul MCV si acelea trebuie rezolvate.

„Va fi o mare provocare pentru noua conducere a CSM, dar ma gandesc ca va reusi sa ii faca fata fiindca are toate resursele”, a declarat procurorul general al Romaniei, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Intrebat daca va fi liniste in Justitie, Augustin Lazar a replicat: „Este o intrebare buna. Cred ca suntem in masura pas cu pas sa rezolvam problemele care sunt de rezolvat, daca cu totii credem in valorile justitiei europene. Eu cred ca incet, incet aceste valori se vor acumula in formele pe care le putem vedea in raportul CSM. Avem forme juridice bune, continutul acestor forme trebuie sa se acumuleze treptat”.

Referitor la planul PSD de a da ordonanta de urgenta pe codurile penale, procurorul general a sugerat ca sistemul judiciar are alte prioritati. „Va rog sa observati ca exista niste prioritati ale sistemului judiciar roman si ele sunt in raportul MCV. Acelea trebuie rezolvate”, a conchis Lazar, citat de Mediafax.

Premierul Viorica Dancila a anuntat, luni, ca s-a discutat, in sedinta PSD, oportunitatea unei ordonante de urgenta de modificare a Codurilor penale pentru ca articolele declarate constitutionale sa intre in vigoare, urmand ca articolele neconstitutionale sa revina in Parlament. Ministrul Justitiei Tudorel Toader a explicat atunci ca reprezentantii Ministerului Justitiei vor lua, din Codurile Penale, ceea ce este constitutional si vor transpune intr-o ordonanta de urgenta.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: