news

Augustin Lazar le taie avantul PSD-istilor, le transmite sa-si ia gandul de la OUG pe codurile penale. Declaratie transanta

Procurorul general Augustin Lazar a declarat, miercuri, intrebat de initiativa social democratilor de a da ordonanta de urgenta pe codurile penale, ca prioritatile sistemului judiciar roman sunt in raportul MCV si acelea trebuie rezolvate.

„Va fi o mare provocare pentru noua conducere a CSM, dar ma gandesc ca va reusi sa ii faca fata fiindca are toate resursele”, a declarat procurorul general al Romaniei, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Intrebat daca va fi liniste in Justitie, Augustin Lazar a replicat: „Este o intrebare buna. Cred ca suntem in masura pas cu pas sa rezolvam problemele care sunt de rezolvat, daca cu totii credem in valorile justitiei europene. Eu cred ca incet, incet aceste valori se vor acumula in formele pe care le putem vedea in raportul CSM. Avem forme juridice bune, continutul acestor forme trebuie sa se acumuleze treptat”.

Referitor la planul PSD de a da ordonanta de urgenta pe codurile penale, procurorul general a sugerat ca sistemul judiciar are alte prioritati. „Va rog sa observati ca exista niste prioritati ale sistemului judiciar roman si ele sunt in raportul MCV. Acelea trebuie rezolvate”, a conchis Lazar, citat de Mediafax.

Premierul Viorica Dancila a anuntat, luni, ca s-a discutat, in sedinta PSD, oportunitatea unei ordonante de urgenta de modificare a Codurilor penale pentru ca articolele declarate constitutionale sa intre in vigoare, urmand ca articolele neconstitutionale sa revina in Parlament. Ministrul Justitiei Tudorel Toader a explicat atunci ca reprezentantii Ministerului Justitiei vor lua, din Codurile Penale, ceea ce este constitutional si vor transpune intr-o ordonanta de urgenta.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Trei drone au fost depistate luni noapte deasupra bazei militare „Mihail Kogalniceanu”, unde se afla avioane de lupta ale NATO. Ce masuri au luat militarii romani

Fortele Aeriene Romane au anuntat, marti, ca luni noapte au fost depistate trei drone deasupra…

57 de minute ago

Liderii PSD i-au cerut luni lui Firea sa candideze la Primaria Capitalei, in locul lui Cirstoiu: „PSD-istii nu-l mai vor neam pe Cirstoiu”

Liderii PSD i-au cerut luni Gabrielei Firea si lui Daniel Baluta, primarul Sectorului 4, sa…

4 ore ago

Cine sunt primarii care au atras companii de top in orasele din Romania (P)

Timisoara si Brasov, doua orase conduse de primari USR, au atras in ultimii ani companii…

2 ore ago

Ciuca: „In acest moment s-a mentinut decizia ca doctorul Cirstoiu sa fie candidatul coalitiei. Nu il putem sustine pe Piedone”

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a declarat marti ca in acest moment, la nivelul coalitiei s-a…

2 ore ago

Politia din Bruxelles a intrat peste reuniunea extremistilor de dreapta la care urma sa vina si Viktor Orban. Conferinta a fost anulata

Politia din Bruxelles a luat marti masuri pentru a opri o reuniune a elitei nationalistilor…

2 ore ago