Categories: news

Augustin Lazar le taie avantul PSD-istilor, le transmite sa-si ia gandul de la OUG pe codurile penale. Declaratie transanta

Procurorul general Augustin Lazar a declarat, miercuri, intrebat de initiativa social democratilor de a da ordonanta de urgenta pe codurile penale, ca prioritatile sistemului judiciar roman sunt in raportul MCV si acelea trebuie rezolvate.

„Va fi o mare provocare pentru noua conducere a CSM, dar ma gandesc ca va reusi sa ii faca fata fiindca are toate resursele”, a declarat procurorul general al Romaniei, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Intrebat daca va fi liniste in Justitie, Augustin Lazar a replicat: „Este o intrebare buna. Cred ca suntem in masura pas cu pas sa rezolvam problemele care sunt de rezolvat, daca cu totii credem in valorile justitiei europene. Eu cred ca incet, incet aceste valori se vor acumula in formele pe care le putem vedea in raportul CSM. Avem forme juridice bune, continutul acestor forme trebuie sa se acumuleze treptat”.

Referitor la planul PSD de a da ordonanta de urgenta pe codurile penale, procurorul general a sugerat ca sistemul judiciar are alte prioritati. „Va rog sa observati ca exista niste prioritati ale sistemului judiciar roman si ele sunt in raportul MCV. Acelea trebuie rezolvate”, a conchis Lazar, citat de Mediafax.

Premierul Viorica Dancila a anuntat, luni, ca s-a discutat, in sedinta PSD, oportunitatea unei ordonante de urgenta de modificare a Codurilor penale pentru ca articolele declarate constitutionale sa intre in vigoare, urmand ca articolele neconstitutionale sa revina in Parlament. Ministrul Justitiei Tudorel Toader a explicat atunci ca reprezentantii Ministerului Justitiei vor lua, din Codurile Penale, ceea ce este constitutional si vor transpune intr-o ordonanta de urgenta.

AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Lectie pentru Teodosie. Preot clujean: „Biserica nu poate sabota actiunile institutiilor statului (scoala, sanatate, armata, etc)”. Anunta ca se vaccineaza

Preotul clujean Dorel Galan a anuntat ca se vaccineaza impotriva coronavirusului intrucat nu vrea sa…

27 de minute ago

Streinu Cercel a primit si al doilea vaccin: „Masca va ramane obligatorie in continuare pana in 2023”

Senatorul PSD Adrian Streinu Cercel, fost director al Institutului National de Boli Infectioase „Prof. Dr.…

52 de minute ago

PSD i-a gasit loc de munca la stat lui Teodorovici. A fost bagat director la Curtea de Conturi, langa Badalau

Fostul senator PSD Eugen Orlando Teodorovici a devenit director al Directiei de Audit de la Curtea…

2 ore ago

Medicii Razvan Constantinescu si Adrian Cacoveanu, reclamati la Colegiului Medicilor. Fake news despre vaccinuri

Medicii  Razvan Constantinescu din Iasi si Adrian Cacoveanu din Bucuresti au fost reclamati la Colegiului…

O oră ago

Austria a ajuns la al treilea lockdown. Acesta este in vigoare pana pe 8 februarie

Austria va extinde pana in 8 februarie cel de-al treilea lockdown impus de pandamia de…

58 de minute ago

Campania de vaccinare merge bine. Premierul Citu: „Peste 75% din persoanele cu varsta peste 65 de ani se vor vaccina in perioada imediat urmatoare”

Premierul Florin Citu afirma, intr-o postare pe Facebook, ca programarile merg bine si da asigurari…

O oră ago