Augustin Lazar muta lupta cu borfasii PSD chiar pe terenul lor, in Parlament. Cum vrea Coalitia sa saboteze Parchetul General

politica

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat luni, in comisiile juridice ale Senatului si Camerei Deputatilor, ca bugetul institutiei propus de Guvern nu asigura functionarea Ministerului Public.

„Din pacate, propunerile de buget nu au fost impartasite, ele fiind reevaluate in minus. Din pacate, in aceasta situatie vom fi in imposibilitatea de a ne indeplini obiectivele care revin Ministerului Public. Am formulat cateva amendamente in acest sens pe care va rugam sa le votati”, a declarat Augustin Lazar.

Presedintele de sedinta, senatorul Robert Cazanciuc (PSD), a spus initial ca amendamentele nu au fost inregistrate potrivit regulamentului, astfel ca nu pot fi insusite si nici votate.

Augustin Lazar a insistat pe langa membrii comisiei, ridicand vocea, sa ia in considerare propunerile facute.

In cele din urma, a fost acceptat un amendament propus de PNL de majorare a bugetului Ministerului Public cu aproape 9 milioane de lei, banii urmand sa mearga catre asistenta judiciara.

Potrivit proiectului de buget pe 2019, Ministerul Public primeste in 2019 o suma in valoare de 1,32 miliarde de lei, mai mare cu 5,5% fata de 1,25 miliarde de lei in executia preliminara din 2018.

Mai mult despre:


Comentarii: